E-Visa en e-Toeristenkaart digitaal vanaf 15 april 2019

Luziano Truideman, waarnemend directeur Algemeen Beheer Consulaire Zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza), zegt dat de overstap van het op papier gebaseerd systeem naar de digitale versie te maken heeft met verschillende redenen.

Als alles goed verloopt dan wordt de e-visa en e-toeristenkaart op 15 april gelanceerd.

De afgedrukte documenten die werden ingediend bij de ambassades of het ministerie van Buitenlandse Zaken voor de aanvraag van een visum, bleek een tijdrovend proces te zijn met hoge kosten van dien.

VFS-GLOBAL is een zeer gerenommeerd bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft met diensten zoals paspoorten, maar ook visumaanvragen en visumverwerking.

Het gaat om een bedrijf dat met 71 landen en overheden werkt op dit gebied, onder andere Brazilië, Japan, Turkije en de Verenigde Staten, ook in Suriname, Nederland en recentelijk nog het Verenigde Koninkrijk Engeland.

Het voordeel van dit bedrijf is het feit dat zij wereldwijd bekend staat als te zijn een bedrijf met voldoende ervaring in het verstrekken en het innemen van visumaanvragen. Dit bedrijf heeft voornamelijk in hoge mate een ingebouwde veiligheid in de diensten die zij de verschillende overheden aanbieden.

Wij hebben 17 buitenlandse posten aan ambassades en consulaten, maar de cliënt, zowel vakantie- als zakelijke toeristen waren moeilijk bereikbaar. Nu bestaat de mogelijkheid dat men door middel van een computer of tablet visumaanvragen digitaal kunnen indienen.

Tot op heden is de wachttijd 10 dagen, maar door de implementatie van dit nieuwe systeem kan men al binnen 72 uren beschikken over een visum. Dit neemt niet weg dat op de ambassades geen consulaire diensten meer verleend worden, want een grote reductie van het personeel zal ook niet merkbaar zijn, omdat het nog even duurt voordat de nieuwe methode in werking gaat.

Het bedrijf investeert zelf voor de bouw van de website, de backoffice en de customer service, hetgeen betekent dat dit bijzondere project de Surinaamse overheid niets gaat kosten.

Delen:

Meer nieuws

Else Sidoel medewerker van het jaar SVZ

Tijdens de jaarlijks terugkerende verkiezing onder ruim 700 medewerkers van het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ) is Else Sidoel vandaag verkozen tot beste medewerker van het…

Delen:

Verhoging kosten rijbewijs aangehouden

De voorgenomen verhoogde bedragen voor een nieuw rijbewijs, het verlengen daarvan en een duplicaat zijn tot nader order aangehouden, meldt de PR van het Korps…

Delen:

Nationaal kwaliteitsbeleid gelanceerd

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) is namens het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) als overheid bezig met de ontwikkeling van een nationaal kwaliteitsbeleid…

Delen:

Minister Samsoedien met ontslag

Naar aanleiding van de recente perikelen rondom de minister van Ruimtelijke Ordening Grond en Bosbeheer (RGB), Roline Samsoedien, heeft de minister vandaag haar portefeuille ter…

Delen:

Mogelijk aanhouding zoon minister Samsoedien

De zoon van minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeleid (RGB) zal mogelijk worden aangehouden op basis van verdenking van het plegen van…

Delen:

“Peiling NIKOS onbetrouwbaar”

De VHP heeft met de recente NIKOS-peiling een gebrekkige poging gedaan om Martin Schalkwijk uit de kast te halen, luidt de kritiek vanuit de NDP….

Delen:

BOG, PAHO en KPS partners antirookcampagne

Het Bureau Openbare Gezondheidsdienst (BOG) en de Pan American Health Organization (PAHO) zullen vandaag de bewustwordingscampagne ‘Smoko?!….. Nee Mang’ lanceren. Delen:

Delen:

Meer aandacht voor forensisch werkveld

Met de viering van de Forensische dag heeft het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) getracht meer aandacht te creëren voor het Forensisch werkveld. Delen:

Delen:

OWT&C laat afwijkende bouwsels slopen

Het is gebleken dat er waarschijnlijk door onwetendheid van burgers, maar soms ook doelbewust- in afwijking van de verleende bouwvergunning wordt gebouwd op diverse locaties….

Delen:

Dc Collectief bespreekt grond- en bosbeleid

De districtscommissarissen (dc) hebben tijdens het jongste Dc Collectief diepgaand van gedachten gewisseld met de ministers Edgar Dikan (Regionale Ontwikkeling) en Roline Samsoedin (Ruimtelijke Ordening…

Delen:

Minister Tsang ontvangt nieuw bestuur VES

Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) had de afgelopen week een kennismakingsgesprek met het nieuw bestuur van de Vereniging van Economisten in…

Delen:

Suriname doet mee aan EXPOCARIBE 2019

Het ministerie van Buitenlandse Handel en Investeringen van de Republiek Cuba, PROCUBA, de Kamer van Koophandel van de Republiek Cuba en de Provinciale Assemblee ‘s…

Delen:

Verhoogde controle door politie Regio Paramaribo

De politie van Regio Paramaribo heeft op zaterdagavond vanwege de handhaving van de openbare orde, veiligheidscontroles gehouden in de verschillende ressorten in hun werkgebied. Delen:

Delen:
Scroll Up