Duurzaamheid centraal bij aanpak vuilstortplaats Ornamibo

Vicepresident Ashwin Adhin heeft tijdens een persconferentie benadrukt dat het plan van aanpak voor Ornamibo een duurzaam karakter heeft. Hij heeft samen met andere regeringsvertegenwoordigers en actoren die betrokken zijn bij het beheersen van de situatie te Ornamibo het plan gepresenteerd op zijn kabinet.

De gespecialiseerde eenheden zijn drukdoende de brand te bestrijden. Om de driehonderd meters worden er vanuit de Parakreek kanalen gegraven om het water zo dichtbij mogelijk van de brandhaarden te krijgen. Van daaruit zal vervolgens het water gepompt worden voor de bluswerkzaamheden, zegt brandweercommandant Radjen Jakhari.

Deze methode zal gehanteerd worden om de brand effectiever te blussen.
Het ontstaan van de branden is te wijten aan rapers die vuur steken op de vuilstortplaats om kabels die koper bevatten te verbranden. Er is daarom gesproken met ongeveer achttien rapers.

Om ervoor te waken dat er niet opnieuw brand wordt gestoken is besloten de rapers voorlopig geen toegang te bieden tot de vuilstortplaats. Het gebied is daarom afgebakend door militairen en de politie.

Het plan van aanpak heeft ook een preventief karakter. In dit kader zal het gebied toegankelijker gemaakt worden, om in geval van calamiteiten, sneller te kunnen optreden. De infrastructuur zal ter hand worden genomen. Er zal aan de achterzijde van de vuilstortplaats een krater worden aangelegd om vuil op een duurzame manier op te slaan.

Er liggen ook plannen ten uitvoer, die te maken hebben met het recyclen van afval en het ontwikkelen van hernieuwbare energie middels afvalverwerking.

Delen:

Meer nieuws

Wegafsluiting vanwege viering van Holi Pagwa

Vanwege de viering van Holi Pagwa op donderdag 21 maart op het Onafhankelijkheidsplein, zullen vanaf 14.00 tot en met 04.00 uur verkeersmaatregelen worden getroffen. Delen:

Delen:

NPS: het goede overwint altijd

De Nationale Partij Suriname (NPS) kan zich terugvinden in de vrede en eenheidsgedachte van Phagwa waarbij er geen onderscheid gemaakt wordt tussen personen wanneer zij…

Delen:

Handboek voor Early Childhood Development

Het ministerie van Volksgezondheid heeft in samenwerking met de United Nations International Children’s Emergency (Unicef) en de Caribbean Development Bank een 2-daagse workshop georganiseerd om…

Delen:

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:
Scroll Up