Duterte zet justitie in tegen kritische journalisten

Het Filipijnse ministerie van Justitie begon een onderzoek naar belastingontduiking door de nieuwssite Rappler, die zich specialiseert in onderzoeksjournalistiek. Algemeen wordt dit gezien als een nauwelijks verhulde poging om de persvrijheid in het land te onderdrukken.

Justitie zegt dat het voldoende aanleiding heeft om de site en zijn ceo Maria Ressa aan te klagen voor belastingontduiking.

Rappler zegt niet verbaasd te zijn door de beslissing, gezien de wijze waarop de regering van president Duterte omgaat met onafhankelijke en onpartijdige berichtgeving.

Volgens het ministerie zouden Rappler en Ressa een investering van 3 miljoen dollar niet hebben aangegeven.

Rappler staat bekend om de kritische berichtgeving over president Duterte, met name de standrechtelijke executies die hij laat uitvoeren op duizenden personen die hij verdenkt van drugshandel.

Meer nieuws

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

QuikScan douane aanleiding CLAD-onderzoek

Op basis van recente ontwikkelingen bij de douanedienst heeft de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, in december 2018 een QuickScan laten uitvoeren door een speciaal…

WTO-delegatie bezoekt Suriname

Vanwege de World Trade Organisation (WTO) Trade Policy Review (TPR) heeft een team van deskundigen van het WTO-secretariaat een werkbezoek gebracht aan Suriname.

Arbeid stimuleert klein-ondernemerschap

Volgens de taakstelling van het ministerie van Arbeid is het stimuleren van klein-ondernemerschap een van de manieren om in te spelen op de vraag naar…

Agressieve echtgenoot opgesloten

De 33-jarige Faizel R. is op donderdag 7 februari door de politie van Livorno ingesloten voor bedreiging van zijn echtgenote.

‘Racisme is een Amerikaans probleem’

Redactie GFC Nieuws — “Ja, president Donald Trump is een racist, daar bestaat geen twijfel over. Maar zoals we hebben gezien, gedragen ook Democraten zich…

Scroll Up