Duizenden hectaren omgeploegd vanwege illegaal Monsantozaad

Redactie GFC Nieuws — Europese boeren moesten vorig jaar duizenden hectaren koolzaad vernietigen, omdat zij illegaal zaad van Bayer-Monsanto hadden gekocht. De affaire kwam pas deze week in de publiciteit.

Bayer zei woensdag dat boeren in Frankrijk en Duitsland duizenden hectares koolzaadvelden moesten omploegen nadat sporen van genetisch gemodificeerde organismen (GMO’s) die niet gebruikt mochten worden voor de teelt, gevonden waren tussen zaden die door het bedrijf werden verkocht.

GMO-gewassen worden over de hele wereld op grote schaal geteeld, maar ze blijven controversieel in Europa, waar maar heel weinig variëteiten zijn toegelaten voor de teelt en sommige landen zoals Frankrijk hun teelt zelfs volledig hebben verbannen.

Controles door de Franse autoriteiten tijdens de afgelopen herfst toonden zeer kleine hoeveelheden GMO-zaden aan, minder dan 0,005 procent van het volume, in drie partijen raapzaad die waren verkocht onder het merk Dekalb.

De GMO-zaden mogen in Europa niet worden gebruikt. Bayer probeerde het zaad terug te halen, maar een deel was al uitgezaaid over 8000 hectaren in Frankrijk en tot 3000 hectaren in Duitsland.

Delen:

Meer nieuws

Politie pakt overlastbezorgende sekswerkers aan

De politie van regio Paramaribo heeft zaterdagnacht opgetreden tegen commerciële sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat) en de…

Delen:

Suriname en Ghana intensiveren band

Minister Yldiz Pollack – Beighle heeft in Ghana vier Memoranda of Understanding (MoU’s) met de regering van dit land ondertekend. Delen:

Delen:

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:
Scroll Up