Dubai en Nigeria: rijkste plekken ter wereld met meeste armoede, dankzij corruptie

Redactie GFC Nieuws — Hoe komt het dat Dubai het zoveel beter doet dan Nigeria, terwijl het Afrikaanse land veel rijker is, vraagt Report Focus News zich af. De vraag drong zich op naar aanleiding van een filmpje dat online de ronde doet. Daarin heeft een Arabische man het over de noodzaak van goed leiderschap zonder corruptie.

Op de vraag wat Dubai had gedaan om zich zo fenomenaal te ontwikkelen en wat Nigeria moest doen om hetzelfde te bereiken, geeft een Arabische zakenman een duidelijk antwoord.

“Nigeria is veel rijker dan Dubai,” legt hij uit. “Nigeria had ruwe olie voor Dubai, Nigeria heeft ook landbouw, goud, diamant en veel andere waardevolle minerale afzettingen.

Maar Nigeria is op dit moment zoals het is vanwege slechte leiders. De enige reden waarom Dubai het beter doet dan Nigeria is vanwege goed leiderschap.”

Nigeria is arm gebleven, schrijft Report Focus, vanwege de wijdverbreide corruptie. Daar hebben zelfs Nigerianen die naar het buitenland trekken, last van.

In andere landen leeft namelijk de perceptie dat Nigeria zo corrupt is, dat alle Nigerianen wel corrupt moeten zijn.

Armoede en mensenrechten

Andere bronnen spreken de Arabier echter tegen. “Er zijn andere plaatsen in deze wereld die even, zo niet corrupter zijn dan Dubai, zoals Somalië, Soedan of Noord-Korea.

Maar niemand probeert de waarheid zo te verdoezelen en de feiten meer te verbergen dan Dubai,” schrijft The Richest onder de kop 18 redenen waarom Dubai de meest corrupte plek ter wereld is.

Dubai heeft bovendien een bedenkelijke reputatie op het gebied van mensenrechten. The Richest geeft voorbeelden van willekeurige gevangennemingen, martelingen, verkrachtingen en moord.

De emir van Dubai himself zou in een interview hebben aangegeven dat een biljoen dollar, een miljoen maal een miljoen dollar, zou zijn verspild vanwege corruptie.

Dat, concludeert The Richest, is de reden waarom zoveel mensen in Dubai ongeletterd zijn en de meeste burgers in armoede leven, terwijl zij leven op een van de rijkste plekken ter wereld.

Net als de Nigerianen.

 

Delen:

Meer nieuws

VHP: Albina moet ontwikkeld worden

De VHP heeft zondagavond in het grensstadje Albina een meeting gehouden, waarbij het districtscampagneteam ‘Albina en omgeving’ is geïnstalleerd door VHP-voorzitter Chan Santokhi, onder leiding…

Delen:

Surinaamse Sportjournalisten naar Zuid-Amerikaanse Spelen

door Terence Oosterwolde Voorzitter Desney Romeo, ondervoorzitter Marciano Zalman, penningmeester Quaraisy Nagessersing, Earnie Eenig, Rasjied Soeltan, Ivan Summerville, Marinio Balsemhof en Terence Oosterwolde van de…

Delen:

Verdachte aangehouden bij road-block

Rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade, bijgestaan door andere collegae, hebben tijdens een al gehele veiligheidscontrole in het district Brokopondo een voertuigbestuurder tot stoppen gesommeerd….

Delen:

Overeenkomst opzetten waardeketen producenten

Het directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een overeenkomst bereikt met het Suriname Agricultural Market Acces Project (SAMAP)…

Delen:

“Know your numbers”

Hoge bloeddruk is de belangrijkste risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Delen:

Delen:

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:
Scroll Up