Drie mannen aangehouden bij controlepost Stolkertsijver voor drugssmokkel

Jaha A., Cillian M. en Luciano K. zijn door de politie van de controlepost Stolkersijver in het district Commewijne staande gehouden en vervolgens aangehouden voor overtreding van de Wet Verdovende Middelen.

Tijdens controle zijn in de schoenen van Jaha in totaal 800 gram cocaïne aangetroffen. In het bezit van Cillian zijn 16 zogenaamde anusbolletjes met cocaïne aangetroffen. Deze met cocaïne gevulde bolletjes hebben een brutogewicht van 460 gram.

Volgens de politie heeft Cillian de Nederlandse nationaliteit. De drie mannen verplaatsten zich in een auto die door Luciano K. werd bestuurd. Hij is militair van beroep.

Volgens het onderzoek fungeerde Helga A. als tussenpersoon. De vrouw werd opgespoord en aangehouden.

De bedoeling was om de cocaïne naar Nederland te smokkelen en wel via Suriname, Frans-Guyana en Frankrijk.

Het viertal is achter slot en grendel geplaatst. De Narcotica Brigade en de Militaire Politie zijn belast met het onderzoek in deze strafzaak.

Delen:

Meer nieuws

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up