Douaneleiding weerspreekt persbericht Lucky Store

Het is geheel ongepast en beneden normen van fatsoen dat personen anders dan de dienstleiding een verklaring geven namens de Douaneleiding.

Naar aanleiding van berichten verschenen in de media, waarbij de leiding van de Douane is geciteerd door de eigenaar van Lucky Store en verklaringen van de directeur van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) wenst de Douaneleiding als volgt te reageren:

Verklaringen van de dienst worden door de dienstleiding zelf uitgegeven en niet door derden.

Daarnaast zijn de verklaringen in DWT-online van 17 maart 2019 waarin de dienstleiding zou zijn aangehaald, geheel onjuist.

In het geval van Duty free shopping is de aanvraag aan Kirpalani gegund na een intensief proces, waarbij de onderneming voldeed aan de voorwaarden. De onderneming heeft intensief gewerkt met onder andere het technisch en ICT-team van de Douane om aan de normen te voldoen. Dit proces heeft bijkans een jaar geduurd.

Pas nadat een audit is verricht en het systeem is getest, is er in 2014 een vergunning verleend. Naast voorwaarden van de Douane, heeft de onderneming ook moeten voldoen aan voorwaarden van het ministerie van Financiën.

De leiding van de Douane typeert berichten van douaneambtenaren, die anoniem wensen te blijven en verhalen van fraudegevoeligheid, als suggestief en keurt deze dan ook ten sterkste af.

Tot slot doet het Douane Managementteam een beroep op de media om slechts berichten te publiceren over de dienst die van haar afkomstig zijn en voorzien zijn van handtekening van de dienstleiding.

Delen:

Meer nieuws

Else Sidoel medewerker van het jaar SVZ

Tijdens de jaarlijks terugkerende verkiezing onder ruim 700 medewerkers van het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ) is Else Sidoel vandaag verkozen tot beste medewerker van het…

Delen:

Verhoging kosten rijbewijs aangehouden

De voorgenomen verhoogde bedragen voor een nieuw rijbewijs, het verlengen daarvan en een duplicaat zijn tot nader order aangehouden, meldt de PR van het Korps…

Delen:

Nationaal kwaliteitsbeleid gelanceerd

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) is namens het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) als overheid bezig met de ontwikkeling van een nationaal kwaliteitsbeleid…

Delen:

Minister Samsoedien met ontslag

Naar aanleiding van de recente perikelen rondom de minister van Ruimtelijke Ordening Grond en Bosbeheer (RGB), Roline Samsoedien, heeft de minister vandaag haar portefeuille ter…

Delen:

Mogelijk aanhouding zoon minister Samsoedien

De zoon van minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeleid (RGB) zal mogelijk worden aangehouden op basis van verdenking van het plegen van…

Delen:

“Peiling NIKOS onbetrouwbaar”

De VHP heeft met de recente NIKOS-peiling een gebrekkige poging gedaan om Martin Schalkwijk uit de kast te halen, luidt de kritiek vanuit de NDP….

Delen:

BOG, PAHO en KPS partners antirookcampagne

Het Bureau Openbare Gezondheidsdienst (BOG) en de Pan American Health Organization (PAHO) zullen vandaag de bewustwordingscampagne ‘Smoko?!….. Nee Mang’ lanceren. Delen:

Delen:

Meer aandacht voor forensisch werkveld

Met de viering van de Forensische dag heeft het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) getracht meer aandacht te creëren voor het Forensisch werkveld. Delen:

Delen:

OWT&C laat afwijkende bouwsels slopen

Het is gebleken dat er waarschijnlijk door onwetendheid van burgers, maar soms ook doelbewust- in afwijking van de verleende bouwvergunning wordt gebouwd op diverse locaties….

Delen:

Dc Collectief bespreekt grond- en bosbeleid

De districtscommissarissen (dc) hebben tijdens het jongste Dc Collectief diepgaand van gedachten gewisseld met de ministers Edgar Dikan (Regionale Ontwikkeling) en Roline Samsoedin (Ruimtelijke Ordening…

Delen:

Minister Tsang ontvangt nieuw bestuur VES

Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) had de afgelopen week een kennismakingsgesprek met het nieuw bestuur van de Vereniging van Economisten in…

Delen:

Suriname doet mee aan EXPOCARIBE 2019

Het ministerie van Buitenlandse Handel en Investeringen van de Republiek Cuba, PROCUBA, de Kamer van Koophandel van de Republiek Cuba en de Provinciale Assemblee ‘s…

Delen:

Verhoogde controle door politie Regio Paramaribo

De politie van Regio Paramaribo heeft op zaterdagavond vanwege de handhaving van de openbare orde, veiligheidscontroles gehouden in de verschillende ressorten in hun werkgebied. Delen:

Delen:
Scroll Up