Douaneleiding weerspreekt persbericht Lucky Store

Het is geheel ongepast en beneden normen van fatsoen dat personen anders dan de dienstleiding een verklaring geven namens de Douaneleiding.

Naar aanleiding van berichten verschenen in de media, waarbij de leiding van de Douane is geciteerd door de eigenaar van Lucky Store en verklaringen van de directeur van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) wenst de Douaneleiding als volgt te reageren:

Verklaringen van de dienst worden door de dienstleiding zelf uitgegeven en niet door derden.

Daarnaast zijn de verklaringen in DWT-online van 17 maart 2019 waarin de dienstleiding zou zijn aangehaald, geheel onjuist.

In het geval van Duty free shopping is de aanvraag aan Kirpalani gegund na een intensief proces, waarbij de onderneming voldeed aan de voorwaarden. De onderneming heeft intensief gewerkt met onder andere het technisch en ICT-team van de Douane om aan de normen te voldoen. Dit proces heeft bijkans een jaar geduurd.

Pas nadat een audit is verricht en het systeem is getest, is er in 2014 een vergunning verleend. Naast voorwaarden van de Douane, heeft de onderneming ook moeten voldoen aan voorwaarden van het ministerie van Financiën.

De leiding van de Douane typeert berichten van douaneambtenaren, die anoniem wensen te blijven en verhalen van fraudegevoeligheid, als suggestief en keurt deze dan ook ten sterkste af.

Tot slot doet het Douane Managementteam een beroep op de media om slechts berichten te publiceren over de dienst die van haar afkomstig zijn en voorzien zijn van handtekening van de dienstleiding.

Delen:

Meer nieuws

CBB onderzoekt onbestelde oproepingskaarten

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) verricht landelijk veldonderzoek naar het juiste adres van burgers die hun oproepingskaarten niet in ontvangst hebben genomen, bij de…

Delen:

Man door het lint in vliegtuig

Turkish Airlines-passagiers op een vlucht naar Sudan beleefden angstige momenten toen een man vrijdag door het lint ging en crew en reizigers aanviel. Delen:

Delen:

Hirasinghstraat wordt verbreed en geasfalteerd

Het Aannemingsbedrijf Tjongalanga Suriname is in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OW &C) bezig met de asfalteringswerkzaamheden aan de Hirasinghstraat….

Delen:

17 personen gehuldigd door CUS en OHM

Stichting Organisatie Hindoe Media heeft zondag tijdens een Vaderdagfeest in samenwerking met de Culturele Unie Suriname in verband met de herdenking van 146 jaar Hindoestaanse…

Delen:

Dronken bestuurder rijdt fietser dood

De 63-jarige fietser, Marlene Biharie, werd vanmorgen omstreeks 04.40 uur door een dronken autobestuurder doodgereden aan de Tourtonnelaan. Delen:

Delen:

Watersleuven Uitkijkpolder gerepareerd

Medewerkers van het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij hebben de afgelopen dagen diverse zandwegen te Uitkijkpolder in het district Saramacca…

Delen:

200 betaalbare woningen voor Coronie

Tijdens de massameeting van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Coronie zondag gaf voorzitter Desi Bouterse een uiteenzetting over de woningbouwprojecten van de regering. Delen:

Delen:

Chotkan bezoekt OWT&C Coronie

De minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), Vijay Chotkan, bracht afgelopen weekend een bezoek aan het personeel van de OWT&C Coronie. Delen:

Delen:

Ingezonden| Suriname kan nog welvarend worden

De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) weet dat Suriname nog steeds rijk en welvarend kan worden, als de leidinggevenden ophouden om elk probleem als een…

Delen:

VHP’er Sanjay Jairam naar de NDP

NDP-voorzitter Desi Bouterse introduceerde de VHP’er Sanjay Jairam zaterdagavond als de nieuwe aanwinst van de partij. Delen:

Delen:
Scroll Up