Doodziek meisje geweerd van school vanwege ‘brandgevaarlijke’ rolstoel

De 11-jarige Emma Fraser-Thomson uit Scotland mag haar school in Clackmannanshire, Schotland, niet meer bezoeken, omdat haar rolstoel een obstakel kan zijn bij het uitbreken van brand.

Haar moeder moet nu kiezen tussen een school ongeveer 65 km verder van hun woonplaats of haar zelf thuis onderwijzen en of laten onderwijzen.

“Ik weet niet hoelang ik mijn dochter in mijn midden heb”, zegt de zeer verontruste Lorraine Thomson. Emma werd zeven jaar geleden gediagnosticeerd met het sotossyndroom, een erfelijke aandoening waarbij kinderen een typisch uiterlijk hebben met een groot hoofd. Het sotossyndroom wordt ook wel cerebraal gigantisme genoemd.

Emma kampt ook met hersenverlamming, ze ziet slecht, heeft leerproblemen en problemen met geestelijke ontwikkeling.

Haar rolstoel moest worden aangepast, vanwege haar groeistoornis. Thomson wil het meisje niet te ver van huis op school plaatsen, vanwege haar toestand. Emma heeft last van terugkerende borstinfecties en moet elke maand een antibioticakuur van 14 dagen afmaken.

Een parlementslid houdt zich persoonlijk bezig met de zaak van Emma, maar zolang er geen oplossing wordt gevonden, wordt ze thuis geschoold.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

Delen:

Meer gezondheidsnieuws

Menstruatiecups

GFC NIEUWS-Tegenwoordig kan je ook gebruik maken van een herbruikbare menstruatiecup. Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE…

Delen:

Baby geboren met drie hoofden

GFC NIEUWS- Een babymeisje dat geboren is met drie hoofden vanwege een onbekende medische conditie heeft medici verbijsterd in India. Zie ook een ander interessant…

Delen:
Scroll Up