Doodstraf voor drie moslims in Tanzania voor moord op vier christenen

Een rechtbank in Tanzania heeft drie moslimmannen veroordeeld tot de doodstraf.

De mannen zullen worden opgehangen voor de moord op vier christenen in november 2015.

De veroordeelden, die al enige tijd in de gevangenis zitten, voor diverse aanvallen op christelijke kerken, gaan volgens hun advocaat in beroep tegen het huidig vonnis.

De uitspraak is gebaseerd op een bekentenis vastgelegd op video, waarop de mannen toegeven de moorden te hebben gepleegd. Hun advocaat zegt echter dat de mannen mishandeld zijn door de politie en dat de verklaring vals is.

Ongeveer 500 doodvonnissen in Tanzania zijn de afgelopen jaren omgezet in levenslange gevangenisstraf. De doodstraf is in het Oost-Afrikaans land de zwaarst mogelijke straf, maar wordt sinds 1994 niet uitgevoerd.

President John Magufuli zegt dat hij geen doodvonnissen zal laten uitvoeren.

Delen:

Meer nieuws

Bosinventarisatietraining voor Bigi Poika

De gemeenschap van het Inheems dorp Bigi Poika heeft een bosinventarisatie training gevolgd, die verzorgd werd door medewerkers van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB)….

Delen:

Tamarin denkt aan wederopbouw

De gemeenschap van Tamarin wil werken aan wederopbouw van het dorp. Het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft…

Delen:

Minister Dikan samen met granmans naar Ghana

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) is samen met Albert Aboikoni (granman Saamaka), Lesley Valentijn (granman Matawai) en John Lesina (hoofdkapitein Ndjuka) afgereisd naar…

Delen:

Bonden binnen OWT&C roeren zich

De besturen van de Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM), Werknemers Organisatie Luchtvaart (WOL), Bond Personeel Sluizen en Gemalen (BPSG) en de Werknemers Organisatie Openbare Werken…

Delen:

Vier vreemdelingen opgesloten

De politie van regio West heeft vorige week vrijdag tijdens een verkeerscontrole, een autobestuurder staande gehouden aan de Mr. P Chandi Shawweg. In het voertuig…

Delen:

“BEP strijkt neer in Commewijne”

De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft zich met de installatie van een kern in Makreabo gevestigd in Commewijne. Delen:

Delen:

SWM betreurt negatieve berichtgeving

Op Facebook en Whatsapp circuleert er een bericht als zou het water van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) zijn besmet. Delen:

Delen:
Scroll Up