Dodelijk geraakte rover is George Afonsoewa

De verdachte George Afonsoewa alias Gessa is maandag dodelijk getroffen door een kogel van een wapen van de politie tijdens zijn aanhouding. Hij werd ervan verdacht betrokken te zijn bij een gewapende roofoverval te dam 10 passie in het district Brokopondo.

Zijn kompanen Cecar, D. en Sanches, T. zijn eerder aangehouden en in verzekering gesteld.

Het voertuig, een Prado waarmee de overval is gepleegd, is eveneens in beslag genomen. Een deel van de buit is achterhaald en afgestaan aan de slachtoffers.

Cesar en Sanches hebben bij de voorgeleiding toegegeven het strafbaar feit te hebben gepleegd samen met de hoofd verdachte George Afonsoewa.

De recherche van Regio Midden en het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) spoorden maandag na verkregen informatie Gessa op aan de Nieuw Weergevondenweg ter hoogte van de Magenta Kanaalweg.

Bij het zien van de politie sprong hij in een Noah busje en reed met volle vaart richting de Mawakaboweg op. De politie zette de achtervolging middels zwaailichten en sirene in, maar de vluchtende verdachte negeerde dat.

Hij sloeg de Chandipersadstraat in en bij pand no. 10, sloeg hij een poort omver waar hij met hoge snelheid het erf opreed waar spelende kinderen waren. Gessa reed over een hoop stenen en hout en kwam het voertuig dichtbij een weiland tot stilstand.

De verdachte sprong uit het voertuig en zette het op het op een lopen. De politie-eenheden zette te voet de achtervolging in en waren genoodzaakt waarschuwingsschoten te lossen die Gessa niet tot andere gedachten bracht.

Nadat er gericht op hem werd geschoten, gooide hij het vuistvuurwapen dat hij in zijn rechterhand hield weg, schrijft de PR van het KPS. Hij werd geraakt en viel.

De verdachte werd in de boeien geslagen en gaf toe de beroving samen met ene Legalize en Cecar te hebben gepleegd.

Bij aankomst van de ingeschakelde ambulance, bleek hij het leven te hebben gelaten.
Het ontzielde lichaam is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.

De recherche van regio Midden onderzoekt deze zaak verder.(GFC)

Meer nieuws

Straatrover ingesloten

De 28-jarige Denzil M. is in verzekering gesteld door de politie van het ressort Latour voor beroving. Hij zou een man op straat hebben beroofd…

Zwedens Pu:rste bier komt uit het riool

Milieuactivisten zijn laaiend enthousiast, de echte bierliefhebber mogelijk wat minder, maar een Zweedse brouwerij is apetrots op hun bier, gemaakt uit rioolwater. Grondig gefilterd rioolwater,…

Districtscommissarissen dienen begroting in

Alle districtscommissarissen hebben conform artikel 54 van de Wet op Regionale Organen, hun districtsbegroting over het dienstjaar 2019 aangeboden aan minister Edgar Dikan van Regionale…

Scroll Up