DOAB sluit training ‘Project schrijven’ af

Het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DOAB) van het Ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft de training ‘Project schrijven’ voor haar medewerkers afgesloten. De trainingssessie duurde van oktober tot en met december 2018 en werd verzorgd door Melanie Schet, deskundige ter zake bij DOAB.

Tijdens de training is er onder meer aandacht besteed aan: 1. Relevante kenmerken van een project; 2 Het plan van aanpak. Tijdens de sessies werden vragen op een interactieve manier beantwoord aan de hand van opdrachten en discussies.

Eerder in dit jaar werd de trainingen ‘Bodem en Bodemkunde’ en ‘Plant en Planttechnieken’ verzorgd. De focus ligt op het aanleren van soft skills in verband met praktijksituaties. Specifieke trainingen worden ontwikkeld en verzorgd op basis van de behoefte en noodzaak van het departement. De focus ligt op het aanleren van soft skills in verband met praktijksituaties.

DOAB heeft binnen haar beleid opgenomen het versterken en bijscholen van haar ambtenaren. Apai Martha, onderdirecteur Landbouw (DOAB) zegt dat het de bedoeling is om deelnemers op een professionelere en interactieve manier te prikkelen en te stimuleren nieuwe vaardigheden en technologie aan te leren.

Voor 2019 zal er een trainingskalender worden opgemaakt.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up