DNV-directeur Veira betreurt voorval vicepresident

Het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) betreurt het voorval welke zich op de avond van de Holika-verbranding heeft voorgedaan, op het terrein van Kamal Dewaker te Livorno.

De vicepresident, de tweede burgervader van het land, is tijdens het overbrengen van de holi-boodschap namens de regering, negatief bejegend door enkelen uit de opgekomen aanwezigen.

Directeur Danielle Veira van het Directoraat Nationale Veiligheid vindt dit zeer betreurenswaardig.

“Wij weten als elke Surinamer, dat de instituten van het land gerespecteerd dienen te worden en dat is op dat moment niet het geval geweest. Wij hebben een onderzoek ingesteld, omdat we ervan uitgaan dat wij als Nationale Veiligheid, naast het beschermen van de VIP, ook moeten toezien hoe dat gaat met de normen en waarden binnen Suriname. Wij zijn bezig met andere instanties, met name het ministerie van Justitie en Politie, om na te gaan hoe strafwaardig dit allemaal is”, aldus de DNV-directeur.

Volgens enkele artikelen binnen het strafrecht zou wellicht gezegd kunnen worden dat de Vicepresident tijdens de uitoefening van zijn ambt negatief beklad en beledigd is. Dit gedrag wordt als zeer disrespectvol aangemerkt.

De functionarissen van DNV die belast zijn met de close protection van de vicepresident, hebben zich op een correcte manier gedragen.

Na zijn toespraak is de vicepresident op de gebruikelijke wijze afgevoerd. “Wij blijven benadrukken dat u niet eens hoeft te zijn met de regering, u hoeft niet dezelfde politieke kleur te hebben als anderen, maar respect voor elkaars mening dient te allen tijde hoog in het vaandel te staan”.

Directeur Veira is verder de mening toegedaan dat Surinamers de instituten van de staat dienen te respecteren en te beschermen. “Het gaat om een instituut, het gaat niet om personen, het gaat niet om datgene wat men zelf vindt om zich op dusdanige wijze te uiten”.

In dit geval gaat het om de instituten van het land, de vicepresident, de president en de andere instituten die krachtens de grondwet functioneren, moeten worden eerbiedigt en gerespecteerd.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up