DNA – voorzitter presenteert parlementair protocol rampenbeheersing en klimaatverandering in Ecuador

Parlementsvoorzitter Jennifer Simons heeft in Quito, Ecuador, een presentatie gehouden over het parlementair protocol voor rampenbeheersing en klimaatverandering.

Voorzitter Simons heeft gesproken in de hoedanigheid van vicepresident van het Klimaatnetwerk van ParlAmericas.

Volgens de assembleevoorzitter is enkele jaren geleden in ParlAmericas verband besloten om als organisatie niet alleen door te gaan met discussies over kwesties die van belang zijn voor de regio, maar om volksvertegenwoordigers ook daadwerkelijk handvatten aan te reiken ter verbetering van hun werk.

Het geproduceerde parlementaire protocol is net zoals eerder gepresenteerde, uit deze werkwijze voortgekomen en is ook het resultaat van samenwerking tussen ParlAmericas en de tak van de Verenigde Naties, die zich bezighoudt met het bestrijden van rampen. Dit product laat duidelijk zien hoe ParlAmericas ondersteuning biedt aan het werk van parlementen op het halfrond.

Voorzitter Simons is daarna ingegaan op de inhoud van het document, waarbij ze heeft benadrukt dat dit niet alleen uitleg geeft over het Sendai raamwerk voor rampenbestrijding, maar dit ook op overzichtelijke wijze voor de leden vertaalt naar het in verband daarmee te verrichten Parlementaire werk.

Bij het onderdeel over de verslagen van parlementen en de presentatie van de “new open parliament commitments by parliamentary delegations”, heeft het lid Amzad Abdoel in zijn bijdrage aangegeven, wat er is bereikt met betrekking tot de algemene bevordering van transparantie in Suriname.

Daarbij heeft hij de wetten genoemd die in de afgelopen periode door het parlement zijn aangenomen, die transparantie bevorderen en corruptie bestrijden.

Ook heeft het lid aangegeven wat er nog moet worden gedaan op dit stuk en wat daarvan al in behandeling is bij het parlement. De vooruitgang op dit gebied wordt ook internationaal bijgehouden. Onder andere door dit wetgevend werk is de positie van Suriname zowel in 2017 als 2018 verbeterd op de lijst van the Fiscal Transparency report of USA in 2018.

De parlementaire delegaties zullen zich zoals elk jaar committeren aan de stappen die zij in hun landen willen zetten op weg naar meer transparantie en preventie en bestrijding van corruptie. Deze zullen in de Parliamentary Commitment Tool op de website van ParlAmericas, samen met hun respectieve resultaten, worden gepubliceerd.

Delen:

Meer nieuws

Investsur informeert directie en staf LVV

De directie en staf van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zijn geïnformeerd geworden over het Instituut ter Bevordering van Investeringen in Suriname…

Delen:

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:
Scroll Up