DNA – delegatie naar IPU – meeting in New York

Een parlementaire delegatie zal van woensdag 13 tot en met 14 maart een vergadering van de Interparlementaire Unie (IPU) over de status van vrouwen, in New York, de Verenigde Staten van Amerika bijwonen.

Het thema van deze vergadering is: “Investing in Gender Equality; Parliaments Ensuring Social Protection, Public Services and Infrastructure Deliver for Women and Girls.”

De IPU organiseert deze eendaagse ontmoeting met de United Nations (UN) Women om een forum te bieden voor debat tussen parlementariërs uit de hele wereld. Op deze manier kan een bijdrage worden geleverd aan de beraadslagingen van de 63ste zitting van de “Commission on the Status of Women (CSW).

Tijdens de vergadering zal de focus gelegd worden op de essentiële rol van de parlementen bij de toewijzing van voldoende middelen en van het aangenomen beleid met het oog op gendergelijkheid op het gebied van sociale beschermingsstelsels, openbare diensten en infrastructuur.

Participanten zullen oplossingen en mechanismen bespreken om te verzekeren dat alle vrouwen worden opgenomen in sociale beschermingsregelingen en dat zij effectieve toegang hebben tot openbare diensten en infrastructuur.

Verder zal ook worden nagegaan hoe het geld, dat is toegewezen aan sociale bescherming, openbare diensten en infrastructuur kan worden verzekerd. De sessies worden afgesloten met slotopmerkingen.

De delegatie bestaat uit de leden Jennifer Vreedzaam (delegatieleider), Jitendra Kalloe en Yvonne Maabo.

Delen:

Meer nieuws

Bosinventarisatietraining voor Bigi Poika

De gemeenschap van het Inheems dorp Bigi Poika heeft een bosinventarisatie training gevolgd, die verzorgd werd door medewerkers van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB)….

Delen:

Tamarin denkt aan wederopbouw

De gemeenschap van Tamarin wil werken aan wederopbouw van het dorp. Het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft…

Delen:

Minister Dikan samen met granmans naar Ghana

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) is samen met Albert Aboikoni (granman Saamaka), Lesley Valentijn (granman Matawai) en John Lesina (hoofdkapitein Ndjuka) afgereisd naar…

Delen:

Bonden binnen OWT&C roeren zich

De besturen van de Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM), Werknemers Organisatie Luchtvaart (WOL), Bond Personeel Sluizen en Gemalen (BPSG) en de Werknemers Organisatie Openbare Werken…

Delen:

Vier vreemdelingen opgesloten

De politie van regio West heeft vorige week vrijdag tijdens een verkeerscontrole, een autobestuurder staande gehouden aan de Mr. P Chandi Shawweg. In het voertuig…

Delen:

“BEP strijkt neer in Commewijne”

De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft zich met de installatie van een kern in Makreabo gevestigd in Commewijne. Delen:

Delen:

SWM betreurt negatieve berichtgeving

Op Facebook en Whatsapp circuleert er een bericht als zou het water van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) zijn besmet. Delen:

Delen:
Scroll Up