DNA – delegatie naar IPU – meeting in New York

Een parlementaire delegatie zal van woensdag 13 tot en met 14 maart een vergadering van de Interparlementaire Unie (IPU) over de status van vrouwen, in New York, de Verenigde Staten van Amerika bijwonen.

Het thema van deze vergadering is: “Investing in Gender Equality; Parliaments Ensuring Social Protection, Public Services and Infrastructure Deliver for Women and Girls.”

De IPU organiseert deze eendaagse ontmoeting met de United Nations (UN) Women om een forum te bieden voor debat tussen parlementariërs uit de hele wereld. Op deze manier kan een bijdrage worden geleverd aan de beraadslagingen van de 63ste zitting van de “Commission on the Status of Women (CSW).

Tijdens de vergadering zal de focus gelegd worden op de essentiële rol van de parlementen bij de toewijzing van voldoende middelen en van het aangenomen beleid met het oog op gendergelijkheid op het gebied van sociale beschermingsstelsels, openbare diensten en infrastructuur.

Participanten zullen oplossingen en mechanismen bespreken om te verzekeren dat alle vrouwen worden opgenomen in sociale beschermingsregelingen en dat zij effectieve toegang hebben tot openbare diensten en infrastructuur.

Verder zal ook worden nagegaan hoe het geld, dat is toegewezen aan sociale bescherming, openbare diensten en infrastructuur kan worden verzekerd. De sessies worden afgesloten met slotopmerkingen.

De delegatie bestaat uit de leden Jennifer Vreedzaam (delegatieleider), Jitendra Kalloe en Yvonne Maabo.

Delen:

Meer nieuws

Verdachte aangehouden bij road-block

Rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade, bijgestaan door andere collegae, hebben tijdens een al gehele veiligheidscontrole in het district Brokopondo een voertuigbestuurder tot stoppen gesommeerd….

Delen:

Overeenkomst opzetten waardeketen producenten

Het directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een overeenkomst bereikt met het Suriname Agricultural Market Acces Project (SAMAP)…

Delen:

“Know your numbers”

Hoge bloeddruk is de belangrijkste risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Delen:

Delen:

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:
Scroll Up