DNA bereidt zich voor op IPU meeting in Suriname

Op maandag 5 en dinsdag 6 november wordt er een regionaal seminar over klimaatverandering en rampenrisicovermindering voor parlementen van de Caraïben gehouden. Het seminar wordt georganiseerd door De Nationale Assemblée (DNA) en de Interparlementaire Unie (IPU).

Voor Suriname is een regionaal seminar als deze heel bijzonder om het werk van de IPU op ons grondgebied voort te zetten. Het is de eerste maal dat deze internationale organisatie een meeting organiseert in Suriname. De bedoeling van deze bijeenkomst is om de steeds sterker wordende banden tussen het Surinaams parlement en de bevriende landen te verstevigen.

“Wij weten hoe erg het is met de gevolgen van klimaatverandering en het is een vrij serieuze en relevante zaak voor ons’, zegt vicevoorzitter Melvin Bouva tevens vaste vertegenwoordiger van de IPU.

Op basis van de bevestigingen worden er vijftig tot zestig participanten met deskundigen in Suriname verwacht. Ook de Anton de Kom Universiteit van Suriname en het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing is aangeschreven om deel te nemen aan deze meeting.

Tijdens het seminar zal niet alleen de rol van de beleidsmakers worden benadrukt, maar ook het gevecht van de wereld tegen klimaatverandering. Hoe landen in de regio zich weerbaar kunnen maken en preventieve maatregelen kunnen treffen worden ook besproken. Om aan te tonen hoe Suriname in de praktijk hiermee omgaat, is er een field trip georganiseerd naar Weg naar Zee, om te kijken wat de aanpak is geweest.

De vicevoorzitter verwacht aan het eind van de twee dagen dat de leiders van de regio nog meer een idee zullen hebben wat het vraagstuk is en hoe samen te werken tegen klimaatverandering.

Delen:

Meer nieuws

Wegafsluiting vanwege viering van Holi Pagwa

Vanwege de viering van Holi Pagwa op donderdag 21 maart op het Onafhankelijkheidsplein, zullen vanaf 14.00 tot en met 04.00 uur verkeersmaatregelen worden getroffen. Delen:

Delen:

NPS: het goede overwint altijd

De Nationale Partij Suriname (NPS) kan zich terugvinden in de vrede en eenheidsgedachte van Phagwa waarbij er geen onderscheid gemaakt wordt tussen personen wanneer zij…

Delen:

Handboek voor Early Childhood Development

Het ministerie van Volksgezondheid heeft in samenwerking met de United Nations International Children’s Emergency (Unicef) en de Caribbean Development Bank een 2-daagse workshop georganiseerd om…

Delen:

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:
Scroll Up