DNA bereidt zich voor op IPU meeting in Suriname

Op maandag 5 en dinsdag 6 november wordt er een regionaal seminar over klimaatverandering en rampenrisicovermindering voor parlementen van de Caraïben gehouden. Het seminar wordt georganiseerd door De Nationale Assemblée (DNA) en de Interparlementaire Unie (IPU).

Voor Suriname is een regionaal seminar als deze heel bijzonder om het werk van de IPU op ons grondgebied voort te zetten. Het is de eerste maal dat deze internationale organisatie een meeting organiseert in Suriname. De bedoeling van deze bijeenkomst is om de steeds sterker wordende banden tussen het Surinaams parlement en de bevriende landen te verstevigen.

“Wij weten hoe erg het is met de gevolgen van klimaatverandering en het is een vrij serieuze en relevante zaak voor ons’, zegt vicevoorzitter Melvin Bouva tevens vaste vertegenwoordiger van de IPU.

Op basis van de bevestigingen worden er vijftig tot zestig participanten met deskundigen in Suriname verwacht. Ook de Anton de Kom Universiteit van Suriname en het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing is aangeschreven om deel te nemen aan deze meeting.

Tijdens het seminar zal niet alleen de rol van de beleidsmakers worden benadrukt, maar ook het gevecht van de wereld tegen klimaatverandering. Hoe landen in de regio zich weerbaar kunnen maken en preventieve maatregelen kunnen treffen worden ook besproken. Om aan te tonen hoe Suriname in de praktijk hiermee omgaat, is er een field trip georganiseerd naar Weg naar Zee, om te kijken wat de aanpak is geweest.

De vicevoorzitter verwacht aan het eind van de twee dagen dat de leiders van de regio nog meer een idee zullen hebben wat het vraagstuk is en hoe samen te werken tegen klimaatverandering.

Meer nieuws

“Leengedrag regering zorgwekkend”

NPS-voorzitter Gregory Rusland maakt zich zorgen over de intenties van de regering om nog veel meer geld te gaan lenen dan er nu reeds geleend…

Grote hoeveelheid drugs verbrand te Kraka

Meer dan 2300 kilogram in beslag genomen drugs werd donderdag onder toezicht van vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname en het Openbaar Ministerie in de…

Wegstrekking Jenny-Henar wordt hersteld

Binnen het kader van de verbetering van de Oost-West ontsluitingswegen zoals opgenomen in het ontwikkelingsplan 2017-2021 heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie…

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Scroll Up