Diverse problemen aangekaart tijdens hoorzittingen Coronie

Tijdens de hoorzitting in het ressort Totness in Coronie zijn er tal van knelpunten per ministerie voor het begrotingsjaar 2020 naar voren gebracht.

Onder meer het afbouwen van de politiepost, uitbreiding wagenpark, bouw dienstwoningen, verlichting van de nieuwe wegen, straatverlichting naar de zeedijk, bouw kantoor Sozavo, modernisering abattoir en aanleg verbindingsweg Kofimakastraat-Jozefschoenmanstraat, zijn enkele zaken die dringende aanpak behoeven.

De burgers van het ressort zien graag dat er adequate medicijnenvoorziening in Coronie is. Zij hebben ook aangekaart dat de politie een tekort heeft aan manschappen.

Het DNA-lid Gonsalves Jardin de Ponte heeft ook enkele kanttekeningen geplaatst. Hij zegt dat Coronie zijn plaats moet innemen. Men moet de Coroniezwamp koesteren. Er mag geen toestemming gegeven worden voor olieboringen in de Coroniezwamp. Het district moet weer over een radiostation beschikken. Loslopend vee moet ook aangepakt worden.

De districtscommissaris (dc) van Coronie Remie Tarnadi zegt dat dit jaar nog een aantal zaken aangepakt zullen worden. De politie zal weer over een motorfiets beschikken en een vaartuig voor de kustwacht. Er zal een praktijkschool gebouwd worden op het terrein van SAOC. Ook zal er een zwembad gebouwd worden naast het kunstgrasmat veld.

Verder vraagt de dc aan de gemeenschap van Coronie om geen vuil zomaar te smijten bij de vuilstortplaats. Het heeft het commissariaat veel geld gekost om de plaats op te ruimen, meldt het BIC. Verder doet hij een beroep op de gemeenschap om mee te werken dat het vuil op de juiste manier wordt gedumpt.

De ressortraadsleden hebben de aanvullingen meegenomen en hopen dat met het ressortplan de aanzet is gegeven tot verbetering van de sociaal economische situatie in het ressort.

Alle bewoners moeten zich verantwoordelijk voelen voor de vooruitgang van het ressort en binnen eigen vermogen een bijdrage leveren.

Delen:

Meer nieuws

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:

Gezamenlijke verklaring regering en VMS

Op maandag 15 april heeft het vervolggesprek plaatsgevonden tussen het bestuur van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) en de regering. Delen:

Delen:
Scroll Up