Diverse problemen aangekaart tijdens hoorzittingen Coronie

Tijdens de hoorzitting in het ressort Totness in Coronie zijn er tal van knelpunten per ministerie voor het begrotingsjaar 2020 naar voren gebracht.

Onder meer het afbouwen van de politiepost, uitbreiding wagenpark, bouw dienstwoningen, verlichting van de nieuwe wegen, straatverlichting naar de zeedijk, bouw kantoor Sozavo, modernisering abattoir en aanleg verbindingsweg Kofimakastraat-Jozefschoenmanstraat, zijn enkele zaken die dringende aanpak behoeven.

De burgers van het ressort zien graag dat er adequate medicijnenvoorziening in Coronie is. Zij hebben ook aangekaart dat de politie een tekort heeft aan manschappen.

Het DNA-lid Gonsalves Jardin de Ponte heeft ook enkele kanttekeningen geplaatst. Hij zegt dat Coronie zijn plaats moet innemen. Men moet de Coroniezwamp koesteren. Er mag geen toestemming gegeven worden voor olieboringen in de Coroniezwamp. Het district moet weer over een radiostation beschikken. Loslopend vee moet ook aangepakt worden.

De districtscommissaris (dc) van Coronie Remie Tarnadi zegt dat dit jaar nog een aantal zaken aangepakt zullen worden. De politie zal weer over een motorfiets beschikken en een vaartuig voor de kustwacht. Er zal een praktijkschool gebouwd worden op het terrein van SAOC. Ook zal er een zwembad gebouwd worden naast het kunstgrasmat veld.

Verder vraagt de dc aan de gemeenschap van Coronie om geen vuil zomaar te smijten bij de vuilstortplaats. Het heeft het commissariaat veel geld gekost om de plaats op te ruimen, meldt het BIC. Verder doet hij een beroep op de gemeenschap om mee te werken dat het vuil op de juiste manier wordt gedumpt.

De ressortraadsleden hebben de aanvullingen meegenomen en hopen dat met het ressortplan de aanzet is gegeven tot verbetering van de sociaal economische situatie in het ressort.

Alle bewoners moeten zich verantwoordelijk voelen voor de vooruitgang van het ressort en binnen eigen vermogen een bijdrage leveren.

Delen:

Meer nieuws

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:

1 juli-zwemmarathon in aantocht

De Surinaamse Zwembond (SZB) houdt de 44ste editie van de 18 km lange Open Waterwedstrijd in de Surinamerivier. Delen:

Delen:

Nickeriaanse polders krijgen hulpapotheken

Om de burgers van de westelijke- en oostelijke polders in Nickerie, die medicijnen moeten afnemen, tegemoet te komen is de regering Bouterse-Adhin voornemens apotheken op…

Delen:

Chotkan wil integrale aanpak infrastructuur

De technische afdelingen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) starten binnenkort naast de reguliere werkzaamheden, met een integrale aanpak van infrastructuur…

Delen:

Bromfietser doodgereden

De 47-jarige bromfietser, Guillano Biswane, is na een aanrijding overleden. Delen:

Delen:

Minister Elias verwelkomt 50 Cubaanse artsen

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid en zijn collega van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, hebben samen met de ambassadeur van Cuba, Manuel Javier…

Delen:

Algemene richtlijnen voor halalvoedsel vastgesteld

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft als verantwoordelijke voor standaarden in Suriname met trots de Nationale Standaard “Algemene Richtlijnen voor Halalvoedsel” afgekondigd op 18 juni….

Delen:

CBB onderzoekt onbestelde oproepingskaarten

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) verricht landelijk veldonderzoek naar het juiste adres van burgers die hun oproepingskaarten niet in ontvangst hebben genomen, bij de…

Delen:

Man door het lint in vliegtuig

Turkish Airlines-passagiers op een vlucht naar Sudan beleefden angstige momenten toen een man vrijdag door het lint ging en crew en reizigers aanviel. Delen:

Delen:
Scroll Up