Directoraat Cultuur registreert kunst- en cultuursector Wanica Noord-West

Het directoraat Cultuur heeft het ressort Wanica Noord-West aangedaan en de totale kunst- en cultuursector in de gelegenheid gesteld zich te registreren. Dit geschiede zondag op het terrein van het commissariaat.

Onderdirecteur Harriete Bholasing-Helstone zei voor de aanvang van de registratie dat beleid het best gemaakt kan worden, als er samen met het veld en alle andere groepen wordt gewerkt.

De registratie is bestemd voor beoefenaars van verschillende ambachten, maar ook musici, artiesten, schilders, dichters, DJ’s en anderen. De nationale registratie zal zorgen voor een overzicht van de sector en moet uiteindelijk leiden tot het opzetten van een digitale database. Deze database zal een belangrijke aanwinst zijn voor het uit te voeren cultuurbeleid.

Het directoraat Cultuur heeft al enkele districten bezocht en het laatste district dat wordt aangedaan is Paramaribo. In totaal zullen dan zeven districten zijn aangedaan. Er is een meeting gepland voor 28 december.

Bholasing-Helstone sprak waardering uit over de grote kunstenaars en cultuurkenners die het district Wanica rijk is. Ze noemde ondermeer de bekende pottenbakker Soerdjan Parohi en de ontwerper van het Baba en Mai standbeeld Krishnapersad Khedoe.

In gesprek met het NII zegt Soerdjan Parohi dat hij al jaren bezig is met pottenbakken en daarnaast ook dichter en schrijver is. Hij vindt het initiatief van het directoraat Cultuur, om de sector te registreren, heel goed. Hij riep vooral jonge mensen op om kunst en cultuur niet alleen als hobby te hebben, maar er ook full time mee bezig te zijn.

Premnath Khedoe, zoon van de bekende ontwerper van het Baba en Mai standbeeld Krishnapersad Khedoe, zegt trots te zijn op hetgeen zijn vader heeft neergezet. Khedoe is de maker van meer dan 165 kunstwerken die te bezichtigen zijn in het museum van zijn vader.

Het plan van Cultuur met de registratie juicht hij toe. Het biedt volgens hem ook ruimte voor jonge opkomende kunstenaars, om hun kunnen verder te ontwikkelen.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:
Scroll Up