Directoraat Cultuur ontvangt Organisatie Hindoe Media Suriname

Voor een kennismaking met de organisatie en om nader geïnformeerd te worden over haar activiteiten heeft Cultuurdirecteur Elvira Sandie een afvaardiging van het OHM-bestuur ontvangen.

De jaarplanning, de diverse radio – en televisieprogramma’s, lezingen, workshops, de noodzakelijke implementatie van de Hindustaanse muziek in het onderwijssysteem kwamen aan de orde.

Ook de publicaties en de culturele relaties met andere landen werden diepgaand bediscussieerd.

Het aangaan van culturele akkoorden is volgens OHM een must willen wij kennis en ervaring opdoen en ook meer aan onderzoek en trainingen doen.

Boeken werden door Amriet Gangaram Panday aangeboden aan de directie van het Directoraat Cultuur.(GFC)

Meer nieuws

Minister Samsoedin gaat in op grondproblemen

Minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft tijdens de ingekomen stukken in het parlement, uitleg gegeven over enkele gevallen van occupatie.

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

Scroll Up