Directie SLM geeft duidelijkheid over kwestie Residence Inn

De directie bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij NV (SLM) heeft een persconferentie belegd waarin de kwestie rondom Residence Inn breedvoerig is uitgelegd. Ook is de algemeen directeur, Gerard Lau, ingegaan op de actuele situatie van het staatsbedrijf. De persconferentie is gehouden dinsdag op het hoofdkantoor van de SLM.

De directie betreurt het dat het bestuur van de vakbond interne zaken publiekelijk bespreekt, terwijl zij weet dat de informatie die verstrekt wordt niet correct en vooral misleidend is.

Residence Inn lijdt al jaren verlies, dit verlies wordt door de SLM opgevangen. Teneinde de vliegmaatschappij weer gezond te maken, kon deze ongezonde financiële situatie niet langer voortgezet worden. Dit is de reden geweest om het hotel van de hand te doen.

De afkoopregeling die getroffen is met de medewerkers van Residence Inn, is breedvoerig besproken door de directie en de Raad van Commissarissen met de voorzitter van de personeelsbond. Deze afkoopregeling is bovendien ruimer dan wat de huidige Collectieve Arbeid Overeenkomst (CAO) voorschrijft.

Lau gaf verder aan dat in tegenstelling tot wat het bestuur van de vakbond de gemeenschap wil doen geloven zij geen van de ex-medewerkers van Residence Inn onheus of disrespectvol behandeld.

Om de SLM weer gezond te maken moeten alle zaken die binnen het bedrijf uit proporties gegroeid zijn, teruggebracht worden naar wat commercieel verantwoordelijk, redelijk, acceptabel en betaalbaar is voor de SLM.

Met het beleggen van deze persconferentie wil de directie een punt zetten achter de kwestie van Residence Inn. “We gaan verder met het winstgevend maken van de SLM en hopen op uw ondersteuning in het uitgezet traject. In dat kader zullen wij het zeer op prijs stellen dat berichten betreffende de SLM eerst met ons geverifieerd kunnen worden alvorens die te publiceren”, sloot de algemeen directeur de persconferentie af.

Meer nieuws

Wegstrekking Jenny-Henar wordt hersteld

Binnen het kader van de verbetering van de Oost-West ontsluitingswegen zoals opgenomen in het ontwikkelingsplan 2017-2021 heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie…

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up