Directie SLM geeft duidelijkheid over kwestie Residence Inn

De directie bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij NV (SLM) heeft een persconferentie belegd waarin de kwestie rondom Residence Inn breedvoerig is uitgelegd. Ook is de algemeen directeur, Gerard Lau, ingegaan op de actuele situatie van het staatsbedrijf. De persconferentie is gehouden dinsdag op het hoofdkantoor van de SLM.

De directie betreurt het dat het bestuur van de vakbond interne zaken publiekelijk bespreekt, terwijl zij weet dat de informatie die verstrekt wordt niet correct en vooral misleidend is.

Residence Inn lijdt al jaren verlies, dit verlies wordt door de SLM opgevangen. Teneinde de vliegmaatschappij weer gezond te maken, kon deze ongezonde financiële situatie niet langer voortgezet worden. Dit is de reden geweest om het hotel van de hand te doen.

De afkoopregeling die getroffen is met de medewerkers van Residence Inn, is breedvoerig besproken door de directie en de Raad van Commissarissen met de voorzitter van de personeelsbond. Deze afkoopregeling is bovendien ruimer dan wat de huidige Collectieve Arbeid Overeenkomst (CAO) voorschrijft.

Lau gaf verder aan dat in tegenstelling tot wat het bestuur van de vakbond de gemeenschap wil doen geloven zij geen van de ex-medewerkers van Residence Inn onheus of disrespectvol behandeld.

Om de SLM weer gezond te maken moeten alle zaken die binnen het bedrijf uit proporties gegroeid zijn, teruggebracht worden naar wat commercieel verantwoordelijk, redelijk, acceptabel en betaalbaar is voor de SLM.

Met het beleggen van deze persconferentie wil de directie een punt zetten achter de kwestie van Residence Inn. “We gaan verder met het winstgevend maken van de SLM en hopen op uw ondersteuning in het uitgezet traject. In dat kader zullen wij het zeer op prijs stellen dat berichten betreffende de SLM eerst met ons geverifieerd kunnen worden alvorens die te publiceren”, sloot de algemeen directeur de persconferentie af.

Delen:

Meer nieuws

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:

Gezamenlijke verklaring regering en VMS

Op maandag 15 april heeft het vervolggesprek plaatsgevonden tussen het bestuur van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) en de regering. Delen:

Delen:
Scroll Up