Dienstverlening KPS aangescherpt

De minister van Justitie en Politie (Juspol), Stuart Getrouw, zegt vol zelfvertrouwen dat de middelen voor het aanscherpen van de dienst nu vrijkomen en verwijst naar de onlangs ter beschikking gestelde voertuigen aan het Korps Politie Suriname (KPS).

Volgens de minister worden langzaam, maar zeker de middelen door de overheid vrijgesteld. “Een bijdrage wordt ook geleverd vanuit de samenleving, want er is een goede samenwerking met verschillende NGO’s, en ook de private sector, eenieder levert een bijdrage”, benadrukte de minister in het programma Opinie.

Minister Getrouw geeft aan nu bezig te zijn met het maken van een risicoanalyse. Gestart is met het district Wanica. Het gebied wordt opgedeeld en het criminaliteitscijfer wordt dan bepaald. Daarna zullen in de gebieden waar het percentage het hoogst is containers worden geplaatst, waarin manschappen zullen worden gestationeerd. Deze aanpak zal ervoor zorgen dat de zichtbaarheid van de politie wordt vergroot en de reactietijd wordt verkort. Volgens de minister zal deze werkwijze het veiligheidsgevoel vergroten.

“Hetzelfde zal ook gebeuren in het Oosten. Men is nu bezig een risicoanalyse te maken en daarna zal er een gedegen plan worden geformuleerd. Op basis daarvan zullen er meer manschappen worden ingezet. De politie is wel aanwezig in het Oosten, maar het gaat in deze om de efficiëntie en effectiviteit om ook daar de criminaliteit te bestrijden”, zegt de minister.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:
Scroll Up