“Design Thinking” als fundament voor innovatie in Suriname

“Design Thinking” is hot de laatste tijd en wereldwijd een nieuwe manier van innovatie geworden.

Een reden voor deze ontwikkeling is het toenemende belang van klant- en menselijke oriëntatie bij het bedenken en ontwerpen van nieuwe oplossingen en ideeën en de realisatie daarvan.

Design thinking is een creatieve en experimentele benadering van innovatie, met de nadruk op empathie en het kennen en begrijpen van de klant. Het is een andere manier van denken om op een creatieve manier problemen op te lossen of nieuwe producten en diensten te ontwikkelen.

Het is een creatief en optimistisch denkproces, dat, in tegenstelling tot analytisch denken, zorgt voor het generen en implementeren van goede ideeën, om zo de international concurrentiepositie van bedrijven te verbeteren.

Deze ontwerpmethode kan op elke situatie worden toegepast, niet alleen bij het oplossen van ontwerpproblemen binnen bedrijven. Het wordt vaak gebruikt om producten en diensten te ontwikkelen en problemen in organisaties effectief op te lossen.

Het kan dus ook worden toegepast om de huidige zware drugscriminaliteit in Suriname succesvol aan te pakken, als men hiervoor open staat, zegt professor Hubert Rampersad. “Het kan dus ook worden toegepast om 1000 nieuwe innovatieve bedrijven in Suriname in 2019 op te zetten die in 2018 verloren zijn gegaan, als gevolg van het beleid van de huidige regering Bouterse en het leengedrag van Hoefdraad”, voert hij verder aan.

Hierdoor kan werkgelegenheid worden gecreëerd voor 70% van de huidige ambtenaren, waardoor er een slank en innovatief overheidsapparaat ontstaat en meer welvaart in Suriname kan worden gecreëerd. “Hopelijk dat in 2020 een nieuwe en deskundige Surinaamse regering aan de macht komt die eindelijk gefocust zal zijn op duurzaam innovatief ondernemerschap op basis van design thinking”, aldus Rampersad.

De meest succesvolle economieën in de wereld, zoals Amerika, Nederland, Duitsland, Zwitserland, Zweden en Korea passen design thinking intensief toe om sneller en effectiever te innoveren. “En zoals we weten is innovatie de motor van de economie. De meest succesvolle bedrijven in de wereld, zoals Apple, Google, Microsoft, Tesla, Samsung en Philips passen design thinking systematisch toe om producten beter, sneller en innovatiever te ontwikkelen en op de markt te brengen”.

Meer nieuws

Minister Samsoedin gaat in op grondproblemen

Minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft tijdens de ingekomen stukken in het parlement, uitleg gegeven over enkele gevallen van occupatie.

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

Scroll Up