“Design Thinking” als fundament voor innovatie in Suriname

“Design Thinking” is hot de laatste tijd en wereldwijd een nieuwe manier van innovatie geworden.

Een reden voor deze ontwikkeling is het toenemende belang van klant- en menselijke oriëntatie bij het bedenken en ontwerpen van nieuwe oplossingen en ideeën en de realisatie daarvan.

Design thinking is een creatieve en experimentele benadering van innovatie, met de nadruk op empathie en het kennen en begrijpen van de klant. Het is een andere manier van denken om op een creatieve manier problemen op te lossen of nieuwe producten en diensten te ontwikkelen.

Het is een creatief en optimistisch denkproces, dat, in tegenstelling tot analytisch denken, zorgt voor het generen en implementeren van goede ideeën, om zo de international concurrentiepositie van bedrijven te verbeteren.

Deze ontwerpmethode kan op elke situatie worden toegepast, niet alleen bij het oplossen van ontwerpproblemen binnen bedrijven. Het wordt vaak gebruikt om producten en diensten te ontwikkelen en problemen in organisaties effectief op te lossen.

Het kan dus ook worden toegepast om de huidige zware drugscriminaliteit in Suriname succesvol aan te pakken, als men hiervoor open staat, zegt professor Hubert Rampersad. “Het kan dus ook worden toegepast om 1000 nieuwe innovatieve bedrijven in Suriname in 2019 op te zetten die in 2018 verloren zijn gegaan, als gevolg van het beleid van de huidige regering Bouterse en het leengedrag van Hoefdraad”, voert hij verder aan.

Hierdoor kan werkgelegenheid worden gecreëerd voor 70% van de huidige ambtenaren, waardoor er een slank en innovatief overheidsapparaat ontstaat en meer welvaart in Suriname kan worden gecreëerd. “Hopelijk dat in 2020 een nieuwe en deskundige Surinaamse regering aan de macht komt die eindelijk gefocust zal zijn op duurzaam innovatief ondernemerschap op basis van design thinking”, aldus Rampersad.

De meest succesvolle economieën in de wereld, zoals Amerika, Nederland, Duitsland, Zwitserland, Zweden en Korea passen design thinking intensief toe om sneller en effectiever te innoveren. “En zoals we weten is innovatie de motor van de economie. De meest succesvolle bedrijven in de wereld, zoals Apple, Google, Microsoft, Tesla, Samsung en Philips passen design thinking systematisch toe om producten beter, sneller en innovatiever te ontwikkelen en op de markt te brengen”.

Delen:

Meer nieuws

Kwestie geldzending naar volgende fase

Al langere tijd ervaart Suriname de nadelige gevolgen van de stopzetting van de reguliere geldzendingen, nadat in april vorig jaar euro 19,5 miljoen door het…

Delen:

Garantiefonds focust op unbankables

In De Nationale Assemblee is er een aanvang gemaakt met de behandeling van de ontwerpwetten “Wet Nationaal Garantiefonds Huisvesting” en “Wet Nationaal Woningbouwfonds”. Delen:

Delen:

Zandgedeelte Zwartbontstraat te Reeberg afgesloten

In opdracht van districtscommissaris Audrey Hankers mogen zandconcessionarissen die vrachttransporten doen over de Zwartbontstraat te Reeberg in het bestuursressort Zuid – Oost Wanica dit vanaf…

Delen:

10% groei aantal deelnemers AVD

Dit jaar is er een 10% groei in het aantal deelnemers aan de Avond Vierdaagse (AVD), hetgeen betekent dat er dit jaar meer dan 5000…

Delen:

Man kapt ex-vrouw

De 37-jarige Dew R. heeft zijn 35-jarige ex-vrouw Arti woensdagmorgen ernstige kapverwondingen toegebracht. Delen:

Delen:

Politie pakt overlastbezorgende sekswerkers aan

De politie van regio Paramaribo heeft zaterdagnacht opgetreden tegen commerciële sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat) en de…

Delen:

Suriname en Ghana intensiveren band

Minister Yldiz Pollack – Beighle heeft in Ghana vier Memoranda of Understanding (MoU’s) met de regering van dit land ondertekend. Delen:

Delen:

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:
Scroll Up