Delegatie S&J bezoekt Kabalebo

Een delegatie van het ministerie van Sport & Jeugdzaken (S&J) bracht afgelopen weekend een werkbezoek aan het bestuursressort Kabalebo.

Het doel van het bezoek onder leiding van de onderdirecteur Jeugdzaken, Mitchell Kisoor, was op de eerste plaats het informeren van de districscommissaris en het traditioneel gezag over de aanleg van een kunst grasmat. Daarnaast is ook een technische opname van de locatie waar de grasmat zal komen te staan gedaan.

Het ligt in de bedoeling dat in het dorp Section een kunstgrasveld wordt aangelegd. Voornamelijk de schooljeugd van Kabalebo zal van dit sportveld gebruik moeten maken. Tussen 8 uur en 1 uur zal dit veld kosteloos beschikbaar zijn voor de schooljeugd, van 4 uur tot 7 uur voor alle jeugd in het gebied ook kosteloos en in de avonduren mag het veld verhuurd worden voor overage sporters.

Voorafgaand aan dit project moest er een stichting van locale participanten in het leven worden geroepen die het beheer van het veld op zich zal moeten nemen. Daarnaast zullen er nog 20 mensen worden getrained tot worldcoach. Deze mensen zullen de jongeren trainen, begeleiden en opvoeden in basic life skills.

De werkgroep heeft met de stichting ook gesprekken gevoerd.

Delen:

Meer nieuws

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:

OHM bezoekt vicepresident Adhin

De vorige week heeft Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Delen:

Delen:

Change Managementtraining HRM gestart op Biza

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de kick-off plaatsgevonden van de Change Managementtraining voor institutionele versterking van Human Resource Management (HRM) agenten. Delen:

Delen:
Scroll Up