Delegatie lodgehouders en SHATA voor kennismaking bij dc Jeroe

Een delegatie van lodgehouders en Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA) hebben dinsdag een kennismaking bezoek gebracht aan de nieuwe districtscommissaris van het bestuursressort Boven – Suriname, de heer Humphrey Jeroe. De vergadering werd voorgezeten door districtscommissaris Humprey Jeroe.

De vergadering ging over hoe Boven – Suriname schoongemaakt en gehouden kan worden. Volgens Aboikoni moet er een bewustwording campagne gevoerd worden, om de mensen bewuster te maken van wat een vervuild milieu met zich kan meebrengen.

De “Stichting Limbo Teego” kan als een voorbeeld genomen worden en als leidraad om verder te gaan met de andere dorpen. Aboikoni begon op Botopasi onder de leerlingen, het kan een succes genoemd worden. Op Botopasi is er een terugval van zwerfvuil te constateren. Nu is hij bezig op Pikien Slee. Volgens de vergadering moet de werkwijze van Limbo Teego doorgelicht worden en als het goed bevonden is, zal dan deze werkwijze gehanteerd worden.

Gepleit wordt voor een wet die vervuiling van geheel Suriname tegengaat. Er werden verschillende suggesties gedaan in verband met het milieuvriendelijker en schoonmaken – en houden van Boven – Suriname.(GFC)

Meer nieuws

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

QuikScan douane aanleiding CLAD-onderzoek

Op basis van recente ontwikkelingen bij de douanedienst heeft de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, in december 2018 een QuickScan laten uitvoeren door een speciaal…

WTO-delegatie bezoekt Suriname

Vanwege de World Trade Organisation (WTO) Trade Policy Review (TPR) heeft een team van deskundigen van het WTO-secretariaat een werkbezoek gebracht aan Suriname.

Arbeid stimuleert klein-ondernemerschap

Volgens de taakstelling van het ministerie van Arbeid is het stimuleren van klein-ondernemerschap een van de manieren om in te spelen op de vraag naar…

Agressieve echtgenoot opgesloten

De 33-jarige Faizel R. is op donderdag 7 februari door de politie van Livorno ingesloten voor bedreiging van zijn echtgenote.

‘Racisme is een Amerikaans probleem’

Redactie GFC Nieuws — “Ja, president Donald Trump is een racist, daar bestaat geen twijfel over. Maar zoals we hebben gezien, gedragen ook Democraten zich…

Scroll Up