Delegatie klimaatconferentie bezocht het district Coronie

Een delegatie van participanten van de klimaatconferentie, bestaande uit ambassadeurs van Zambia, Seychellen en vertegenwoordigers van milieuorganisaties uit Suriname en het buitenland, brachten in het weekend een bezoek aan het district Coronie.

Deze klimaatconferentie de “High Forest Cover, Low Deforestation (HFLD) conference, Resource Mobilization for Climate Finance”, werd voor het eerst in Suriname gehouden.

Suriname vervult samen met nog tien andere landen een belangrijke rol als het gaat om een hoog percentage bosbedekking die de negatieve gevolgen van de verwarming van de aarde minimaliseert.

Het doel van dit bezoek was om te oriënteren welke kennis Coronie heeft, wat de voordelen zijn van de zeedijk en hoe de kustlijn te beschermen tegen kustafslag, meldt het BIC.

De delegatie werd ontvangen door de districtscommissaris van Coronie Remie Tarnadi met personeel, DNA-lid Joan Wielzen en Mohamed Khodabaks in het Bijen Imker Informatiecentrum te Welgelegen. De beheerder van dit informatiecentrum Ricardo Vriesde heeft gesproken over Cocos.

Khodabaks gaf een uiteenzetting over het nut en leefwijze van honingbijen en het ontstaan en verwerking van honing.

Vervolgens heeft de delegatie een rondleiding gekregen van het productie- echtpaar Monkou-Plak bij Coproco te Bantaskine.

De Mangroveschool te Friendship en de zeedijk werden ook aangedaan. De dag werd afgesloten met een lunch in de multifunctionele zaal. Ook mochten ze namens de organisatie van de klimaatconferentie een vruchtenmand in ontvangst nemen.

De burgervader bedankte de organisatie en de delegatie die gekozen hebben voor het district als field visit, omdat Coronie hierdoor ook positief voor het voetlicht wordt geplaatst.

Delen:

Meer nieuws

MinOWC onderweg naar Performance Excellence

Minister Lilian Ferrier van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (MinOWC), heeft als follow-up op de recentelijk gehouden Onderwijsdialoog het startsein gegeven voor de workshop “Performance Excellence”….

Delen:

Buza-minister Indonesië in Suriname

De minister van Buitenlandse Zaken (Buza) van Indonesië, Retno Marsudi, vertoeft momenteel in Suriname voor een officieel bezoek. Delen:

Delen:

Minister Misiekaba gaat in op huisvestingsbeleid

Minister Andre Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting is tijdens de voortzetting van de begrotingsbehandeling voor het dienst 2019, ondermeer ingegaan op het huisvestigingsbeleid van…

Delen:

VOJ Brokopondo krijgt facelift

De Muloschool van Brokopondo, meer bekend als VOJ Brokopondo, krijgt een facelift van stichting Un boö hepi. Delen:

Delen:

Oliebollen in Suriname …

INGEZONDEN- Onopvallend leunend tegen een bestaand pand, staat op de hoek van de Kasabaholo weg en de Priscillastraat een klein kraampje. Menig verkeersdeelnemer zal zonder…

Delen:

Centrale markt steeds klantvriendelijker

“De Centrale Markt van Suriname is de grootste handelsplaats in Suriname en telt ongeveer 3000 marktventers, waarvan 90 procent uit vrouwen met gezinnen bestaat ”,…

Delen:

VHP: Albina moet ontwikkeld worden

De VHP heeft zondagavond in het grensstadje Albina een meeting gehouden, waarbij het districtscampagneteam ‘Albina en omgeving’ is geïnstalleerd door VHP-voorzitter Chan Santokhi, onder leiding…

Delen:

Surinaamse Sportjournalisten naar Zuid-Amerikaanse Spelen

door Terence Oosterwolde Voorzitter Desney Romeo, ondervoorzitter Marciano Zalman, penningmeester Quaraisy Nagessersing, Earnie Eenig, Rasjied Soeltan, Ivan Summerville, Marinio Balsemhof en Terence Oosterwolde van de…

Delen:

Verdachte aangehouden bij road-block

Rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade, bijgestaan door andere collegae, hebben tijdens een al gehele veiligheidscontrole in het district Brokopondo een voertuigbestuurder tot stoppen gesommeerd….

Delen:

Overeenkomst opzetten waardeketen producenten

Het directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een overeenkomst bereikt met het Suriname Agricultural Market Acces Project (SAMAP)…

Delen:

“Know your numbers”

Hoge bloeddruk is de belangrijkste risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Delen:

Delen:

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:
Scroll Up