Delegatie BEP bezoekt Marowijne en Frans-Guyana

Een delegatie van de BEP onder leiding van voorzitter Ronnie Asabina bezocht het afgelopen weekend het oosten van het land. De minister van Regionale Ontwikkeling, tevens één van de ondervoorzitters van de partij maakte ook deel uit van de delegatie.

In Moengo vond op zaterdagochtend de eerste gedecentraliseerde hoofdbestuursvergadering plaats. Hiermee is vorm en inhoud gegeven aan een belangrijk onderdeel van de nieuwe strategie van de partij om overlegmomenten, met name hoofdbestuursvergadering niet alleen in Paramaribo te houden maar ook te decentraliseren.

Aan Marowijne, met name Moengo, viel de eer te beurt de eerste gedecentraliseerde hoofdbestuursvergadering te hosten. Voorafgaand aan de hoofdbestuursvergadering vond op vrijdagavond een werkoverleg plaats met vertegenwoordigers van de structuren van regio Moengo en omgeving.

Dezelfde delegatie heeft zaterdag op uitnodiging van partij structuren te Frans-Guyana een krutu met vertegenwoordigers van de plaatselijke kern belegd.
De voorzitter en de bestuursleden informeerden het gehoor over de plannen en activiteiten van de vereniging. De boodschap van de structuren is zeer enthousiast, nuttig, positief, maar bovenal leerzaam overgekomen. Het is als een welkome stimulans ervaren om eensgezind, vastberaden en liefdevol te werken om de partij voldoende glorie en glans te geven, laat de partij optekenen.

Unaniem is men het erover eens dat de partij de nodige slagkracht moet ontwikkelen, breed gedragen moet worden, in de actualiteit moet blijven en dus meer dan ooit zichtbaar en aanspreekbaar moet zijn. In dit kader zijn concrete actiepunten en werkafspraken gemaakt.

De voorzitter herinnerde de partijgenoten aan de noodzaak om lering te trekken uit het verleden, vergevingsgezind te zijn en vooral hun inzet te vergroten om aan de verwachtingen en verantwoordelijkheden te voldoen.

Voorafgaand aan de oversteek naar Frans-Guyana hebben Asabina en Dikan korte gesprekken gevoerd met de straatventers, de marktverkopers en de taxichauffeurs over wonen en werken in Albina. De partij is bijzonder tevreden met de startbijeenkomsten in het oosten van het land en bezoekt de komende periode, mede in het kader van haar lustrumviering op 29 april diverse gebieden.(GFC)

Meer nieuws

Man steelt biggetjes uit stal

De politie van Lelydorp heeft de 45-jarige Poniran M. aangehouden voor diefstal van een aantal biggetjes uit een stal aan de Tawajariweg. Na aangifte van…

Scroll Up