DEKOSUR bezig met groots meerjarig wetenschappelijk project

Met als voorname doelstellingen het verrichten van wetenschappelijk onderzoek naar het proces van dekolonisatie van Suriname tevens het bevorderen van een brede maatschappelijke discussie hieromtrent, is onlangs opgericht de Stichting Instituut voor de Dekolonisatie van Suriname (Stichting DEKOSUR).

De Stichting DEKOSUR is ondertussen gestart met de voorbereidingen van een groots meerjarig wetenschappelijk project voor de beschrijving van de moderne geschiedenis van Suriname over de periode 1940-2015, welke concreet zal moeten resulteren in de publicatie van een zesdelige encyclopedie over ons land.

Op 16 april zal de Stichting DEKOSUR zich officieel aan het Surinaams publiek presenteren door middel van een bijzondere bijeenkomst voor genodigden.

Tevens zal tijdens deze gelegenheid het startsein worden gegeven voor het groots project voor de beschrijving van de moderne geschiedenis van Suriname.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:
Scroll Up