De laatste ronde: Sears bijna bankroet

Het was generaties lang een huishoudnaam voor veel Amerikanen, maar nu lijken toch echt de laatste lichten uit te gaan: winkelketen Sears vroeg maandag uitstel van betaling aan.

Sears was ooit het grootste warenhuis in de VS. Dat was vóór de opkomst van Wal-Mart en nog later Amazon, en helemaal toen het noodlijdende Kmart werd overgenomen.

De keten heeft nu nog 687 winkels en 68.000 werknemers. 142 toko’s gaan dit jaar nog dicht, bovenop de 46 die nu vanwege het dreigende bankroet sluiten.

De faillissementsbescherming zal Sears in staat stellen om “haar balans te versterken, waardoor het bedrijf zijn strategische transformatie kan versnellen, zijn bedrijfsmodel verder kan dimensioneren en kan terugkeren naar winstgevendheid,” zei bestuursvoorzitter Edward Lampert in een verklaring.

De miljardair, tot de surseance de hoogste baas, is tevens de grootste investeerder van het bedrijf.

Foto: Facebook

Meer nieuws

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up