De eerste grijze haren camoufleren

Bij het ontdekken van je eerste grijze haren hoef je niet meteen je toevlucht te nemen tot een volledige haarkleuring. Haarkleuringen zijn vaak een flinke aanslag op de conditie van je haar, met een paar highlights of lowlights kun je dit probleem grotendeels omzeilen. Zijn highlights en lowlights niet meer voldoende? Stap dan liever over op een kleurspoeling of tijdelijke haarkleuring.

Wanneer een kleurspoeling of tijdelijke kleuring?

De grijsdekking van een kleurspoeling is ongeveer 50%. Wanneer je een kleurspoeling kiest die dicht bij jouw natuurlijke haarkleur ligt, krijg je een natuurlijk resultaat. Er wordt een dun laagje om het haar gelegd, die de structuur van het haar niet aantast. Met iedere wasbeurt zal de kleur echter wel vervagen.

Een tijdelijke kleuring heeft kleinere kleurmoleculen die tussen de haarschubben gaan zitten en in de haarkern doordringen. Deze kleuring blijft langer zitten, maar vervaagt na een tijdje ook door het wassen van het haar.

Meer dan 50% grijs? Kies een permanente haarkleuring

Bestaat je haardos uit meer dan 50% grijs haar, dan is een permanente kleuring de beste oplossing. Deze kleuring is niet uitwasbaar en moet dus uitgroeien. Je zult elke vier tot zes weken de uitgroei moeten bijwerken. Je kunt dus niet een-twee-drie je natuurlijke grijze haren terugkrijgen. Het is daarom belangrijk dat je een kleur kiest die bij je past. Pas op met te donkere kleuren, omdat deze je algauw een strenge uitstraling geven. Meestal is een kleur die dicht bij je natuurlijke haarkleur ligt de beste oplossing.

Meer lifestylenieuws

De work-out voor mooie bips

– Zet je handen en knieën op de grond. Beweeg je rechterbeen gestrekt naar achteren gedurende 90 seconden, je voet moet hoger komen dan je…

‘Eten wordt lekkerder door muziek’

Een maaltijd kan niet alleen met zout en peper, maar ook met geluid op smaak worden gebracht. Dat stelt Charles Spence, hoogleraar en experimenteel psycholoog…

Scroll Up