Dc’s en politieke partijen geïnformeerd over voorbereidingen verkiezingen

GFC NIEUWS- Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft voor de zesde keer een overleg gehouden met districtscommissarissen (dc’s) en hun staf.

Op dezelfde dag was er ook een ontmoeting met vertegenwoordigers van politieke partijen.

Belangrijke agendapunten tijdens de meeting waren: de werving en selectie van stembureaupersoneel, evaluatie van de voorlopige ter inzagelegging van de kiezerslijsten (VTIL) en de stand van zaken betreffende de Legger.

Strategie werving en selectie stembureaupersoneel

Marsiane Lingers, coördinator van de werkgroep Aanwerving Stembureaupersoneel, ging in haar presentatie in op de strategie die zal worden gebruikt bij het aanwerven en selecteren van stembureaupersoneel voor 2020.

“De afspraken die het ministerie van Binnenlandse Zaken met de verschillende stakeholders heeft gemaakt over dit onderwerp, zijn onder andere dat stembureauleden dienen te beantwoorden aan een profielschets. Ze moeten meer dan een dag worden getraind en zullen worden geselecteerd na succesvolle afname van een toets.

Henk Sidoel van de werkgroep heeft technische verduidelijking gegeven over de strategie. Hij drukte de dc’s op het hart goed te letten op de voorwaarden en instructies bij onder andere het invullen van de sollicitatieformulieren.

De sollicitatieperiode is reeds begonnen en sollicitatieformulieren kunnen tot 15 november 2019 worden opgehaald en ingevuld bij de verschillende commissariaten.

Nieuwe stembureaus geïdentificeerd

Om kiezersoverschotten op te vangen en de stembusgang te vergemakkelijken zijn er landelijk 24 nieuwe stembureaus geïdentificeerd, gaf Soraya Van den Berg, coördinator van de werkgroep Legger aan in haar presentatie.

“Er is een maximaal aantal van 750 kiezers toegestaan per stembureau. Doordat de kiezerspopulatie in sommige gebieden is gegroeid na de vorige verkiezingen, zijn er ook nieuwe locaties nodig. In Paramaribo zijn er vijf nieuwe stembureaus geïdentificeerd, in Wanica tien, Commewijne twee, Marowijne een, Brokopondo twee en Sipaliwini drie”.

Meer burgers mobiliseren voor VTIL

Directeur Putridewi Amatsoemarto van het ministerie van Binnenlandse Zaken gaf tot slot aan dat er tijdens de VTIL ongeveer 6000 websitebezoekers en 16000 burgers hun persoonsgegevens bij de mobiele units hebben gecontroleerd.

“Voor de wettelijke ter inzagelegging volgend jaar, willen we hogere cijfers hebben en daar hebben wij ook de dc’s voor nodig om via hun voorlichtingskanalen de burgers te mobiliseren om hun gegevens te checken”, zegt de directeur.

“De cijfers verschillen niet veel met het jaar 2015 en natuurlijk kunnen we aangeven dat we alles op alles hebben gezet om de burgers te mobiliseren, but let’s give it a try again om het aantal op te trekken”.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL
Delen:

Meer nieuws

RO wil afzetgarantie voor ‘gron nyan’

GFC NIEUWS- Het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een systeem ontwikkeld, om rayonleiders te belasten met de…

Delen:

Eerste RedSu-trekking Orange Movement

GFC NIEUWS- Afgelopen woensdag heeft de eerste prijsuitreiking plaatsgevonden van de RedSu-activiteit van de Orange Movement in Wanica. Zie ook een ander interessant bericht door…

Delen:

Dikan hoort problemen Wi! Uma Fu Sranan aan

GFC NIEUWS- Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een delegatie van de coöperatieve vereniging Wi! Uma fu Sranan ontvangen en de problemen van…

Delen:

Onthulling monument voor de politie

GFC NIEUWS- De Surinaamse Politiebond (SPB) herdenkt op 17 november haar 100-jarig bestaan en zullen diverse activiteiten worden ontplooid. Zie ook een ander interessant bericht…

Delen:

Wetenschappers verklaren waarom we hikken

GFC NIEUWS- In een nieuwe studie hebben wetenschappers van de Universiteit van Londen onthuld waarom we hikken, en waarom deze irritante gewoonte zo belangrijk is….

Delen:

SZF-huisartsenpost bewijst nut

GFC NIEUWS- De huisartsenpost van het Staatsziekenfonds (SZF) aan de Frederik Derbystraat heeft binnen korte tijd reeds zijn nut bewezen. Zie ook een ander interessant…

Delen:

Reeks inbraken in Lelydorp

GFC NIEUWS- De politie van Lelydorp heeft vanaf vrijdag 8 november een reeks meldingen van inbraken genoteerd. Zie ook een ander interessant bericht door op…

Delen:

Visrokerij Commewijne bijna af

GFC NIEUWS- Het project ‘Afbouw en Inrichting Model Visrokerij Commewijne’ vordert langzaam maar zeker. Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link…

Delen:
Scroll Up