Dc Pansa bezoekt dorpen Marowijne-Zuidwest

Districtscommissaris (dc) Kenya Pansa van Marowijne- Zuidwest heeft de afgelopen weken een kennismakingsbezoek gebracht aan een zestal dorpen langs de Cotticarivier.

Met dit bezoek heeft de dc haar belofte waar gemaakt om alle dorpen in haar werkgebied persoonlijk te bezoeken om zelf te horen van de plaatselijke bevolking wat de problemen zijn en hoe gezamenlijk oplossingen te vinden voor deze zaken.

In combinatie met dit bezoek is ook invulling gegeven aan het project Sociaal Vangnet van de regering, waarbij burgers die daartoe in aanmerking komen voorzien zijn van voedselpakketten.

In het dorp Da Akoejoetoe kampu aan de linkeroever van de Cottic rivier werden tal van problemen aangekaart. Bree Roberto heeft namens de dorpsbewoners het woord gevoerd. Onder meer kwam naar voren de slechte staat van de huidige aanmeersteiger en ontsluiting van het dorp met een weg van 3 km (Bushman Hillweg nabij Moengo).

Het dorp dat niet is aangesloten op het elektriciteitsnet van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), heeft de burgermoeder verzocht om haar invloed aan te wenden, zodat zij ook beschikken over elektriciteit.

De dc bracht ook bezoeken aan de dorpen Manjabon, Langaoekoe 1 en 2, Pikien Santi en Pina Tjarmi. De meest voorkomende problemen zijn elektriciteit, het onderhoud van de dorpen, Krutu oso, aanmeersteiger, boot – en butransport, het LIPS-project en het rehabiliteren van de bestaande wegen naar de dorpen toe.

Pansa heeft verzocht dat de burgerparticipatie op gang komt, omdat de bijdrage van de gemeenschap ook nodig is om de aangehaalde problemen aan te pakken.

Delen:

Meer nieuws

LVV pakt lozingen in Saramacca aan

Het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig om diverse lozingen in het district Saramacca aan te pakken. Delen:

Delen:

Concept uitleveringsverdrag Suriname en China

Een Surinaamse delegatie onder leiding van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen….

Delen:

Ode aan Pim de la Parra

Pim de la Parra bracht met productiemaatschappij $corpio lef en bravoure in het Nederlandse filmbedrijf en werd miljonair met Blue Movie. Delen:

Delen:

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:

Nieuw-Aurora krijgt extra stembureau

Uit oriëntatie van de verkiezingswerkgroep Legger in het Boven-Suriname gebied, blijkt dat op Nieuw-Aurora er nog één stembureau moet komen. Delen:

Delen:

LVV werkt aan kadervorming binnen veeteelt

Een groep studenten van de Stichting Polytechnic College Suriname (PTC) van de studierichting Animal Production and Health Assistance (APHA) heeft een bezoek gebracht aan Nickerie….

Delen:

Dief gepakt in stadscentrum

Op 20 en 27 mei zijn onder meer gascilinders en een lichtmotor gestolen uit handelszaken op de Centrale – en Vreedzaam Markt aan de Waterkant….

Delen:
Scroll Up