DAOB ondersteunt onderzoek stimulering hooglandrijstsector

Het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO), is sedert enkele jaren bezig met de stimulering van de productie van de hooglandrijst in het binnenland.

Het directoraat heeft in dit kader de nodige ondersteuning en begeleiding verstrekt aan Prithvi Jairam, die een waardeketen analyse heeft verricht van de hoogland rijstsector in het binnenland van Suriname.

Jairam die is afgestudeerd aan het Polytechnic College (PTC) van Suriname, heeft een duurzaam werkmodel ontwikkeld ter stimulering van de sector.

Directeur Leeroy Jack van DAOB, geeft aan dat dit onderzoek helemaal past binnen het beleidsprogramma van het ministerie casu quo zijn directoraat.
In het model is onder meer aangegeven hoe de kern- en ondersteunde actoren binnen de sector georganiseerd moeten zijn.

Verder is ook aangegeven hoe de verschillende obstakels per schakel moeten worden opgelost, teneinde de verdiencapaciteit van de lokale gemeenschappen te verhogen. Hiervoor is een toekomstgerichte visie geformuleerd en enkele concrete strategieën aanbevolen.

De visie voortgevloeid uit dit onderzoek luidt als volgt: De Surinaamse Hoogland rijstindustrie is zodanig ontwikkeld dat het kwalitatief en kwantitatief de beste biologisch geteelde rijst in de regio produceert en exporteert en tevens de voornaamste inkomstenbron is voor de binnenlandbewoners van Suriname”.

Jairam, hoofdbeleidsmedewerker op DAOB, is op 4 april afgestudeerd aan het PTC als Master of Business Administration (MBA) in Innovation & Technology.

De pas afgestudeerde geeft aan dat voor een duurzame ontwikkeling van de sector op macro-economisch niveau, de ketenanalyse vanaf productie tot consumptie zeer belangrijk is. Vandaar dat hij middels het waardeketen-model, de gehele keten heeft geanalyseerd waaruit een duurzaam werkmodel is ontwikkeld.

Het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland zal de aanbevelingen en resultaten van dit proefschrift in haar verdere beleidsuitvoering meenemen, ter invulling van haar doelstelling om de Agro-industrie in het Binnenland duurzaam te ontwikkelen.

Delen:

Meer nieuws

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:

OHM bezoekt vicepresident Adhin

De vorige week heeft Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Delen:

Delen:

Change Managementtraining HRM gestart op Biza

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de kick-off plaatsgevonden van de Change Managementtraining voor institutionele versterking van Human Resource Management (HRM) agenten. Delen:

Delen:
Scroll Up