Daniëlla Sumter toegelaten tot DNA

Daniëlla Sumter is vandaag toegelaten als lid van De Nationale Assemblee (DNA).

Voorzitter Jennifer Geerlings-Simons zei nadat eerder de geloofsbrieven werden onderzocht door een commissie van het parlement, haar meegemaakt te hebben op het stuk van het voorbereiden van wetten en verwacht persoonlijk op dit stuk veel van haar.

Vicepresident Ashwin Adhin bracht namens de regering de gelukwensen over. Ze kreeg van de overige fracties ook de felicitaties.

NDP-fractieleider Amzad Abdoel feliciteerde het nieuwbakken lid en merkte op dat zijn fractie nu bestaat uit 12 sterke vrouwen. Het stimuleren van vrouwelijk leiderschap krijgt hiermee verder gestalte, stelde de fractieleider.

Sumter heeft eerder op het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) gewerkt als onderdirecteur Marktbeheersing. Ze zegt zich te zullen inzetten voor de economische ontwikkeling van Suriname. Dit wil ze doen door het opzetten en implementeren van een stabiele basis die effecitiviteit en efficientie van het handelsbeleid zal bewerkstelligen.

Elk land kan handel drijven, maar als de handelregels niet in acht acht worden genomen en de hedendaagse ontwikkelingen niet bijbeent, zullen andere landen een voorsprong hebben. Sumter zegt binnen de overheid de mogelijkheid gehad te hebben diverse beleidsplannen mede te helpen ontwikkelen en uit te voeren. Ze kijkt uit naar een productieve periode in DNA.

Delen:

Meer nieuws

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up