Dames en heren, fasten your seatbelts belts — Jai Hind!

Redactie GFC Nieuws — Dames en heren, vanwege wat turbulentie verzoeken wij u de stoelriemen vast te maken … Leve het moederland!’ Zo ongeveer moet het voortaan klinken in toestellen van Air India. “Alle bemanningsleden moeten aan het einde van elke aankondiging, na een korte stilte en met veel enthousiasme, ‘Jai Hind‘ roepen.”

Dat liet Amitabh Singh, directeur Operations bij de luchtvaartmaatschappij, zijn manschappen schriftelijk weten.

Jai Hind betekent vrij vertaald: “Leve het moederland,” of: “India overwint”. Het voorschrift komt in een periode waarin het nationalisme stijgt als gevolg van het conflict met buurland Pakistan.

De kemphanen schieten de laatste tijd elkaars vliegtuigen uit de lucht en vuren granaten over hun grenzen. Dat gebeurt nadat India probeerde terroristische kampen in het door Pakistan gecontroleerde gebied Kashmir te beschieten.

Air India, eigendom van de Indiase staat, staat bekend om haar patriottisme. Dat zou echter raar kunnen overkomen, wanneer een stewardess bekend maakt dat het toilet defect is.

Delen:

Meer bizar nieuws

Ontevreden klant kapper neemt wraak

Een Chinese man was extreem ontevreden over de wijze waarop een kapper zijn haren had geknipt.  Het resultaat was volgens hem helemaal niet goed. Er…

Delen:

Turnster breekt beide benen op afscheidswedstrijd

Redactie GFC Nieuws — De Amerikaanse turnster Samantha Cerio brak vrijdagavond bij een vloeroefening tijdens regionale kampioenschappen in Baton Rouge beide benen. Het betekende het…

Delen:

Inbraak mislukt: auto te klein voor buit

Redactie GFC Nieuws — De politie van de Amerikaanse stad Dallas (Texas) gaf beveiligingsbeelden vrij van een tamelijk bizarre, mislukte inbraak. Delen:

Delen:
Scroll Up