DA’91: grensoverschrijdende drugscriminaliteit eist keiharde aanpak

De megadrugsvangst van 2300 plus kilo is het onomstotelijk bewijs van het moreel verval in onze samenleving en erger nog de criminele infiltratie van onze samenleving.

De reactie van de autoriteiten in deze roept heel veel vragen op. Het etiket van narco staat is eentje dat vernietigend is voor onze samenleving en in het bijzonder voor economische ontwikkeling, maar erger nog het is een doodsteek voor gezonde en goede toekomstperspectieven voor elke Surinaamse burger, stelt DA’91.

“Wanneer je dit beseft dan is het duidelijk dat het onbegrijpelijk is dat tot op heden er geen aanhoudingen zijn verricht. In de kwestie van de duikboot met de ondernemer Oedit werd er blijkbaar ook lang genoeg gedraald zodat hij kon vluchten.

Na de in beslagname van de 2300 plus kilo cocaine uit Nickerie lijkt er een vacuum te zijn ontstaan het KPS en het OM. Het is onbegrijpelijk dat de politie tot heden niemand heeft gearresteerd.

Dit is onacceptabel. DA’91 is van mening dat in een dergelijk grensoverschrijdend crimineel geval er juist heel hard moet worden opgetreden. De uitspraak van de korpschef Prade “ dat het nergens ter wereld gemakkelijk is om de grote boys achter dit soort ladingen te pakken te krijgen………………….” is zeer alarmerend en tast het veiligheidsgevoel van elke burger aan.

Suggestieve uitspraken vanuit de politie als zou de gemeenschap zelf de puzzel kunnen oplossen wie achter de drugs zit, door te kijken naar wie zwijgt, is niet op hun plaats. Als de politie huiverig is vanwege indicaties wie achter deze zending staat, laat zij er dan ronduit voorkomen en de gemeenschap vragen om haar te ondersteunen en te eisen dat zij ongestoord hun werk doen.

Wij zijn bekend dat er eerder ook zaken zijn geweest van criminele aard, die tot op heden oplossing verdienen. Echter in deze zaak eisen wij dat er zonder aanzien des persoon hard wordt opgetreden en dat er binnen afzienbare tijd volledige openheid komt in wie de beroepscriminelen zijn die verantwoordelijk gehouden moeten worden voor de aanslag op de naam en toekomst van onze Republiek Suriname”, aldus DA’91.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Kwestie geldzending naar volgende fase

Al langere tijd ervaart Suriname de nadelige gevolgen van de stopzetting van de reguliere geldzendingen, nadat in april vorig jaar euro 19,5 miljoen door het…

Delen:

Garantiefonds focust op unbankables

In De Nationale Assemblee is er een aanvang gemaakt met de behandeling van de ontwerpwetten “Wet Nationaal Garantiefonds Huisvesting” en “Wet Nationaal Woningbouwfonds”. Delen:

Delen:

Zandgedeelte Zwartbontstraat te Reeberg afgesloten

In opdracht van districtscommissaris Audrey Hankers mogen zandconcessionarissen die vrachttransporten doen over de Zwartbontstraat te Reeberg in het bestuursressort Zuid – Oost Wanica dit vanaf…

Delen:

10% groei aantal deelnemers AVD

Dit jaar is er een 10% groei in het aantal deelnemers aan de Avond Vierdaagse (AVD), hetgeen betekent dat er dit jaar meer dan 5000…

Delen:

Man kapt ex-vrouw

De 37-jarige Dew R. heeft zijn 35-jarige ex-vrouw Arti woensdagmorgen ernstige kapverwondingen toegebracht. Delen:

Delen:

Politie pakt overlastbezorgende sekswerkers aan

De politie van regio Paramaribo heeft zaterdagnacht opgetreden tegen commerciële sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat) en de…

Delen:

Suriname en Ghana intensiveren band

Minister Yldiz Pollack – Beighle heeft in Ghana vier Memoranda of Understanding (MoU’s) met de regering van dit land ondertekend. Delen:

Delen:

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:
Scroll Up