DA’91: grensoverschrijdende drugscriminaliteit eist keiharde aanpak

De megadrugsvangst van 2300 plus kilo is het onomstotelijk bewijs van het moreel verval in onze samenleving en erger nog de criminele infiltratie van onze samenleving.

De reactie van de autoriteiten in deze roept heel veel vragen op. Het etiket van narco staat is eentje dat vernietigend is voor onze samenleving en in het bijzonder voor economische ontwikkeling, maar erger nog het is een doodsteek voor gezonde en goede toekomstperspectieven voor elke Surinaamse burger, stelt DA’91.

“Wanneer je dit beseft dan is het duidelijk dat het onbegrijpelijk is dat tot op heden er geen aanhoudingen zijn verricht. In de kwestie van de duikboot met de ondernemer Oedit werd er blijkbaar ook lang genoeg gedraald zodat hij kon vluchten.

Na de in beslagname van de 2300 plus kilo cocaine uit Nickerie lijkt er een vacuum te zijn ontstaan het KPS en het OM. Het is onbegrijpelijk dat de politie tot heden niemand heeft gearresteerd.

Dit is onacceptabel. DA’91 is van mening dat in een dergelijk grensoverschrijdend crimineel geval er juist heel hard moet worden opgetreden. De uitspraak van de korpschef Prade “ dat het nergens ter wereld gemakkelijk is om de grote boys achter dit soort ladingen te pakken te krijgen………………….” is zeer alarmerend en tast het veiligheidsgevoel van elke burger aan.

Suggestieve uitspraken vanuit de politie als zou de gemeenschap zelf de puzzel kunnen oplossen wie achter de drugs zit, door te kijken naar wie zwijgt, is niet op hun plaats. Als de politie huiverig is vanwege indicaties wie achter deze zending staat, laat zij er dan ronduit voorkomen en de gemeenschap vragen om haar te ondersteunen en te eisen dat zij ongestoord hun werk doen.

Wij zijn bekend dat er eerder ook zaken zijn geweest van criminele aard, die tot op heden oplossing verdienen. Echter in deze zaak eisen wij dat er zonder aanzien des persoon hard wordt opgetreden en dat er binnen afzienbare tijd volledige openheid komt in wie de beroepscriminelen zijn die verantwoordelijk gehouden moeten worden voor de aanslag op de naam en toekomst van onze Republiek Suriname”, aldus DA’91.(GFC)

Meer nieuws

Minister Samsoedin gaat in op grondproblemen

Minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft tijdens de ingekomen stukken in het parlement, uitleg gegeven over enkele gevallen van occupatie.

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

Scroll Up