Cyntoia komt vrij: slachtoffer verkrachting kreeg levenslang, gouverneur geeft gratie

Cyntoia Brown komt vrij. Het meisje dat op haar 16e door mannen seksueel werd misbruikt en een van haar misbruikers doodschoot, werd daarvoor tot levenslang veroordeeld. Een te zware straf, vindt nu gouverneur Bill Haslam van de Amerikaanse staat Tennessee.

Brown woonde als tiener in bij een pooier die bekend stond als Kut Throat, ‘De Keelsnijder’. Hij verkrachtte haar meermalen en dwong haar zich te prostitueren.

Het meisje voelde zich bedreigd door een klant, de 43-jarige Johnny Allen, en schoot hem dood.

Zij werd in 2006 als volwassene berecht en moest van haar levenslange celstraf minstens 51 jaren uitzitten, vóór zij mogelijk in aanmerking zou komen voor voorwaardelijke vrijlating.

Gouverneur Haslam zei maandag dat Brown weliswaar “een gruwelijke misdaad” had begaan, maar “toch is het opleggen van een levenslange gevangenisstraf voor een minderjarige […] te streng.”

In december oordeelde het Hooggerechtshof van Tennessee dat Brown minstens 51 jaar in de gevangenis moest blijven voordat ze in aanmerking kwam voor vrijlating. Er werd namens haar een rechtszaak aangespannen met het argument dat levenslange straffen zonder voorwaardelijke vrijlating voor minderjarigen ongrondwettelijk waren.

De rechtbank verwierp dat argument, wat leidde tot nationale protesten als steun voor Brown en andere slachtoffers van mensenhandel. Brown komt op zijn vroegst op 7 augustus vrij.

Delen:

Meer nieuws

1 juli-zwemmarathon in aantocht

De Surinaamse Zwembond (SZB) houdt de 44ste editie van de 18 km lange Open Waterwedstrijd in de Surinamerivier. Delen:

Delen:

Nickeriaanse polders krijgen hulpapotheken

Om de burgers van de westelijke- en oostelijke polders in Nickerie, die medicijnen moeten afnemen, tegemoet te komen is de regering Bouterse-Adhin voornemens apotheken op…

Delen:

Chotkan wil integrale aanpak infrastructuur

De technische afdelingen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) starten binnenkort naast de reguliere werkzaamheden, met een integrale aanpak van infrastructuur…

Delen:

Bromfietser doodgereden

De 47-jarige bromfietser, Guillano Biswane, is na een aanrijding overleden. Delen:

Delen:

Minister Elias verwelkomt 50 Cubaanse artsen

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid en zijn collega van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, hebben samen met de ambassadeur van Cuba, Manuel Javier…

Delen:

Algemene richtlijnen voor halalvoedsel vastgesteld

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft als verantwoordelijke voor standaarden in Suriname met trots de Nationale Standaard “Algemene Richtlijnen voor Halalvoedsel” afgekondigd op 18 juni….

Delen:

CBB onderzoekt onbestelde oproepingskaarten

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) verricht landelijk veldonderzoek naar het juiste adres van burgers die hun oproepingskaarten niet in ontvangst hebben genomen, bij de…

Delen:

Man door het lint in vliegtuig

Turkish Airlines-passagiers op een vlucht naar Sudan beleefden angstige momenten toen een man vrijdag door het lint ging en crew en reizigers aanviel. Delen:

Delen:

Hirasinghstraat wordt verbreed en geasfalteerd

Het Aannemingsbedrijf Tjongalanga Suriname is in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OW &C) bezig met de asfalteringswerkzaamheden aan de Hirasinghstraat….

Delen:

17 personen gehuldigd door CUS en OHM

Stichting Organisatie Hindoe Media heeft zondag tijdens een Vaderdagfeest in samenwerking met de Culturele Unie Suriname in verband met de herdenking van 146 jaar Hindoestaanse…

Delen:
Scroll Up