Cyntoia komt vrij: slachtoffer verkrachting kreeg levenslang, gouverneur geeft gratie

Cyntoia Brown komt vrij. Het meisje dat op haar 16e door mannen seksueel werd misbruikt en een van haar misbruikers doodschoot, werd daarvoor tot levenslang veroordeeld. Een te zware straf, vindt nu gouverneur Bill Haslam van de Amerikaanse staat Tennessee.

Brown woonde als tiener in bij een pooier die bekend stond als Kut Throat, ‘De Keelsnijder’. Hij verkrachtte haar meermalen en dwong haar zich te prostitueren.

Het meisje voelde zich bedreigd door een klant, de 43-jarige Johnny Allen, en schoot hem dood.

Zij werd in 2006 als volwassene berecht en moest van haar levenslange celstraf minstens 51 jaren uitzitten, vóór zij mogelijk in aanmerking zou komen voor voorwaardelijke vrijlating.

Gouverneur Haslam zei maandag dat Brown weliswaar “een gruwelijke misdaad” had begaan, maar “toch is het opleggen van een levenslange gevangenisstraf voor een minderjarige […] te streng.”

In december oordeelde het Hooggerechtshof van Tennessee dat Brown minstens 51 jaar in de gevangenis moest blijven voordat ze in aanmerking kwam voor vrijlating. Er werd namens haar een rechtszaak aangespannen met het argument dat levenslange straffen zonder voorwaardelijke vrijlating voor minderjarigen ongrondwettelijk waren.

De rechtbank verwierp dat argument, wat leidde tot nationale protesten als steun voor Brown en andere slachtoffers van mensenhandel. Brown komt op zijn vroegst op 7 augustus vrij.

Delen:

Meer nieuws

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:
Scroll Up