Corruptiecrisis in Belgisch voetbal: razzia’s en arrestaties

Het Belgische voetbal is in rep en roer. De Belgische politie heeft invallen gedaan bij Anderlecht en Club Brugge, twee van de grootste voetbalclubs van het land. De organisaties worden verdacht van grootschalige corruptie.

Ook bij andere clubs waren er invallen. Belgische media schrijven dat er eveneens razzia’s waren bij Racing Genk, AA Gent, Standard, KV Mechelen en KV Oostende. Buitenlandse media schrijven dat er bij zeker 10 clubs invallen waren. 

De politie doorzocht woningen van bestuursleden, spelersmakelaars, scheidsrechters en andere mogelijke medeplichtigen zoals een advocaat, een boekhoudkantoor, juweliers en zelfs journalisten.

De acties werden niet alleen in België uitgevoerd, maar ook in diverse andere landen, bijvoorbeeld Frankrijk en Luxemburg. De tegoeden op een aantal bankrekeningen en in kluizen werden in beslag genomen.

De verdenkingen omvatten onder meer financiële fraude, money laundering, belastingontduiking en matchfixing. Een aantal personen is opgebracht voor verhoor.

Volgens onbevestigde berichten zou Ivan Leko, coach van Club Brugge, zijn gearresteerd. Ook de invloedrijke spelersmakelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic zouden zijn opgepakt.

Meer nieuws

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

QuikScan douane aanleiding CLAD-onderzoek

Op basis van recente ontwikkelingen bij de douanedienst heeft de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, in december 2018 een QuickScan laten uitvoeren door een speciaal…

WTO-delegatie bezoekt Suriname

Vanwege de World Trade Organisation (WTO) Trade Policy Review (TPR) heeft een team van deskundigen van het WTO-secretariaat een werkbezoek gebracht aan Suriname.

Arbeid stimuleert klein-ondernemerschap

Volgens de taakstelling van het ministerie van Arbeid is het stimuleren van klein-ondernemerschap een van de manieren om in te spelen op de vraag naar…

Agressieve echtgenoot opgesloten

De 33-jarige Faizel R. is op donderdag 7 februari door de politie van Livorno ingesloten voor bedreiging van zijn echtgenote.

‘Racisme is een Amerikaans probleem’

Redactie GFC Nieuws — “Ja, president Donald Trump is een racist, daar bestaat geen twijfel over. Maar zoals we hebben gezien, gedragen ook Democraten zich…

Scroll Up