Corruptiebestrijding in Saoedi-Arabië: arrestanten kunnen zich vrijkopen

Tientallen steenrijke Saoedi’s werden anderhalve week terug opgepakt bij een grootscheepse actie tegen corruptie. Zij kunnen hun vrijheid op heel eenvoudige wijze terugkrijgen: gewoon het grootste deel van hun vermogen afstaan.

Onrust in Saoedi-Arabie neemt toe na anticorruptierazzia’s

Kroonprins Mohammed bin Salman haalde rigoureus de bezem door het koninkrijk. Tientallen leden van de koninklijke familie, (ex-)ministers en zakenlieden zitten ‘gevangen’ in het uiterst luxueuze Ritz-Carlton hotel in Riyad à raison van enkele duizenden dollars per persoon per overnachting.

De Financial Times meldt dat de arrestanten een deal is aangeboden: 70 procent van hun vermogen voor hun vrijheid.

Dat zou een aardige duit kunnen opleveren, gegeven het verzamelde vermogen van de gedetineerden, waaronder enkele miljardairs. De Wall Street Journal schatte vorige week dat met het confisqueren van contanten en andere bezittingen van de huidige bewoners van het Ritz minstens 800 miljard dollar zou kunnen worden opgehaald.

Als het zou lukken, zou dat mooi zijn: het tekort op de Saoedische begroting was vorig jaar 79 miljard dollar.

Meer nieuws

Huurauto verduisterd en doorverkocht

De recherche van regio Oost heeft op donderdag 5 juli de 42-jarige Steve L. voor verduistering van een voertuig en de 52-jarige Dharminderkoemar A. voor…

Inbreker (50) door politiekogel geraakt

De 50-jarige Steven. B is zaterdagochtend door een politieambtenaar geschoten in zijn been. Hij is ter verpleging overgebracht naar de Spoedeisende Hulp van het AZP….

WK-dag voor de Papegaatjes

Peuterschool en Kinderdagverblijf “De Papegaaitjes” heeft een WK-dag georganiseerd voor de kinderen. Deze sportdag werd vrijdag gehouden op het Plein van 12 mei. Minister Lalinie…

Scroll Up