Coroniaanse bevolking geïnformeerd over rehabilitatie wegstrekking Jenny – Henar

Vanwege de rehabilitatie van de wegstrekking Jenny – Henar heeft minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie op 10 januari een informatiebijeenkomst gehouden in het district Coronie.

Hij werd op het commissariaat ontvangen door de districtscommissaris van Coronie Remie Tarnadi, waar er gesprekken werden gevoerd. Daarna heeft de minister in de multifunctionele zaal de Coroniaanse gemeenschap uitgelegd over de inhoud van het project rehabilitatie van de wegstrekking Jenny – Henar , meldt BIC Coronie.

Dewoe Awinash, waarnemend onderdirecteur van Droge Civieltechnische Werken, heeft een presentatie gehouden om de gemeenschap voldoende informatie te verschaffen over dit project.

De herasfaltering van de wegstrekking Jenny-Henar zal in drie fasen geschieden, te weten Jenny-Ingikondre, Ingikondre-Burnside en Wageningen-Henar.

In totaal gaat het om een lengte van 79 kilometer. Daarvan is 53 kilometer in zeer slechte staat. De aannemer voor het rehabiliteren van deze wegstrekking is Baitali, die daarnaast enkele sociale projecten zal uitvoeren in het district Coronie.

De weg zal 7.4 m breed zijn en voet- en fietspaden zullen aangelegd worden .Ook zal waar nodig is duikers en sluizen vervangen en geplaatst worden.

Het uitvoeringstermijn is 24 kalendermaanden. De aanwezigen hebben enkele vragen gesteld met betrekking tot het rijgedrag van bestuurders met hoge snelheid en hoe dit aan te pakken.

Ook werd gevraagd als de Eduard Wolfstraat en Pater de Kortstraat geasfalteerd zullen worden. Vanwege de slechte staat waarin deze twee zandwegen zich bevinden ziet de gemeenschap graag dat ze ook geasfalteerd worden.

Tijdens de werkzaamheden zal er aan de gemeenschap gevraagd worden om hun medewerking te verlenen waar nodig is. De bewindsman gaf te kennen dat hij elk kwartaal de Coroniaanse gemeenschap op de hoogte zal houden over de uitvoering van dit project.

De burgervader is zeer tevreden met deze informatiebijeenkomst en hoopt dat de werkzaamheden vlot zullen verlopen.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Kwestie geldzending naar volgende fase

Al langere tijd ervaart Suriname de nadelige gevolgen van de stopzetting van de reguliere geldzendingen, nadat in april vorig jaar euro 19,5 miljoen door het…

Delen:

Garantiefonds focust op unbankables

In De Nationale Assemblee is er een aanvang gemaakt met de behandeling van de ontwerpwetten “Wet Nationaal Garantiefonds Huisvesting” en “Wet Nationaal Woningbouwfonds”. Delen:

Delen:

Zandgedeelte Zwartbontstraat te Reeberg afgesloten

In opdracht van districtscommissaris Audrey Hankers mogen zandconcessionarissen die vrachttransporten doen over de Zwartbontstraat te Reeberg in het bestuursressort Zuid – Oost Wanica dit vanaf…

Delen:

10% groei aantal deelnemers AVD

Dit jaar is er een 10% groei in het aantal deelnemers aan de Avond Vierdaagse (AVD), hetgeen betekent dat er dit jaar meer dan 5000…

Delen:

Man kapt ex-vrouw

De 37-jarige Dew R. heeft zijn 35-jarige ex-vrouw Arti woensdagmorgen ernstige kapverwondingen toegebracht. Delen:

Delen:

Politie pakt overlastbezorgende sekswerkers aan

De politie van regio Paramaribo heeft zaterdagnacht opgetreden tegen commerciële sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat) en de…

Delen:

Suriname en Ghana intensiveren band

Minister Yldiz Pollack – Beighle heeft in Ghana vier Memoranda of Understanding (MoU’s) met de regering van dit land ondertekend. Delen:

Delen:

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:
Scroll Up