Constante felle kritiek op minister OW en president kan zorgen voor afkeer tegen het volk

Haat nee

GFC LIFESTYLEREDACTIE– Kan constante felle kritiek vanuit de samenleving op een minister of president ervoor zorgen dat hij of zij een enorme afkeer van het volk krijgt en zich arrogant of anders opstelt?

Recentelijk  werden er via sociale media veel opmerkingen geplaatst over het gedrag van de Surinaamse minister van Openbare Werken, maar ook het Surinaamse staatshoofd.

Zij worden ervan beschuldigd arrogant te zijn en zich niet voldoende te bekommeren om de noden van de Surinaamse gemeenschap.

GFC Lifestyle vroeg aan een psychologe uit Amsterdam of de continue negatieve commentaren ertoe kunnen bijdragen of er de oorzaak van kan zijn dat deze politici zich anders of harder gaan opstellen.

“Ja, constante felle kritiek op een minister of staatshoofd, vooral wanneer die in hun perceptie onterecht is, kan ervoor zorgen dat zij een afkeer van het volk krijgt”, is de eerste reactie.

Volgens haar zijn veel van haar collegae psychologen het erover eens dat mensen, ongeacht hun positie, vatbaar zijn voor de emotionele impact van kritiek en afwijzing.

Langdurige blootstelling aan negativiteit kan naar haar zeggen leiden tot stress, angst, depressie, boosheid en een verminderd gevoel van eigenwaarde.

In het geval van een minister of andere politicus kan dit resulteren in een toenemende afstand tussen hen en de bevolking.

Het is belangrijk voor de betreffende personen om met deze negatieve emoties om te gaan en een gezond evenwicht te vinden tussen werk en privéleven.

Zij adviseert de politieke topmensen in Suriname om te focussen op constructieve kritiek en feedback, die kan helpen bij het verbeteren van het beleid en de communicatie met het publiek.

Bovendien is het raadzaam om sociale steun te zoeken bij vrienden, familie en collega’s, om veerkracht op te bouwen en een gezond perspectief op de situatie te behouden.