Congres ‘Voeding en duurzame landbouw’ in Suriname

Op 17 november vindt in Paramaribo een congres plaats waarin de thema’s ‘Voeding en Landbouw’ centraal zullen staan.

De organisatie van het evenement is een samenwerking tussen Stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname (d’ONS), het ministerie van Economische Zaken (EZ Nederland), het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV Suriname), de bedrijven Koppert Cress en Rijk Zwaan uit Nederland, de Nederlandse Ambassade in Suriname, Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en het bedrijf Varross uit Suriname. De locatie is hotel Torarica.

Tijdens het congres zal dieper worden ingegaan op het percentage diabetici in Suriname; de achterliggende oorzaken en wat gezonde voeding (bladgroente etc) hierin zou kunnen betekenen.

Op het congres zullen kennis en ervaring worden uitgewisseld over de bestrijding van diabetes in Suriname en Nederland. Hiernaast hebben we de jaarlijkse award uitreiking voor de drie gezondste, duurzaamste mkb landbouwbedrijven in Suriname.

Sprekers op het congres zijn op dit moment onder andere: Tamara de Weijer (huisarts uit Nederland en promovenda LUMC), Jennifer Plein (voedingsdeskundige/ diëtiste uit Suriname), een vertegenwoordiger van UNICEF Suriname en Rob Baan (Twitter @rjpbaan), CEO van het grootste micro-groente bedrijf in Nederland, Koppert Cress.

Verder zal via een panel besproken worden hoe we tot effectieve zadenuitwisseling zouden kunnen komen tussen bedrijven in Nederland en kleine boeren in Suriname.

Met dit congres willen stichting d’ONS en haar partners duidelijkheid geven over de noodzaak van duurzame, gezonde landbouw en over de relatie tussen gezonde voeding en het percentage diabetici in Suriname. Dit congres is een onderdeel van een meerjarig programma van projecten en activiteiten in Suriname.

Voor wie?

Het congres is bestemd voor alle professionals, stakeholders en geïnteresseerden in de landbouw-, voedings- en gezondheidsvoorziening.

Stichting d’ONS

Stichting d’ONS is een vrijwilligers organisatie en streeft ernaar een bijdrage te leveren aan de duurzame ontwikkeling van Suriname. Duurzaam in economisch opzicht en duurzaam waar het gaat om de impact op het milieu en op de sociale omgeving.(GFC)

Meer nieuws

RvC: continuïteit SLM niet in gevaar

Berichten die de afgelopen periode in de media verschijnen over de SLM, doen overkomen alsof het bedrijf, waarvan de staat de enige aandeelhouder is, op…

26e handelsmissie in Suriname

Interexpo Curaçao organiseert al 26 jaar met succes handelsmissies en themaconferenties in het kader van zakendoen binnen het Koninkrijk der Nederlanden, de Caribische eilanden en…

Wangsabesari toegelaten tot DNA

Oesman Wangsabesari van Nieuwe Stijl KTPI (NSK), die bij de verkiezingen van 2015 onder de vlag van de NDP deelnam aan de verkiezingen, is vandaag…

48 illegalen het land uitgezet in april

De afdeling Vreemdelingen Dienst heeft in de maand april 48 vreemdelingen het land uitgezet. Het gaat onder andere om 16 Brazilianen, 18 Chinezen, 1 Indonesiër,…

Scroll Up