Congolese vrouwen moeten ebola-vaccin betalen met seks

Redactie GFC Nieuws — Vrouwen in de Democratische Republiek Congo (DRC) die in aanmerking willen komen voor vaccinatie tegen ebola, moeten daarvoor met seks betalen. Vrouwen krijgen er ook steeds meer te maken met geweld en krijgen vaak de schuld van de verspreiding van de ziekte.

De DRC heeft vaak te maken gehad met seksueel geweld en uitbuiting van vrouwen en meisjes, zegt een hulpverlener van het International Rescue Committee (IRC).

Op sociale media verschenen veel berichten dat vrouwen die werken voor organisaties die ebola bestrijden, met hun lichaam moesten betalen voor de baan. Vrouwen die zich wilden laten vaccineren, moesten daar eveneens met seksuele gunsten voor betalen.

Internationale gezondheidsexperts waarschuwen de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat de bestrijding van ebola wordt bemoeilijkt door “een storm van schadelijke factoren,” waaronder politieke instabiliteit, conflicten en migratie.

In de DRC waren er vanaf augustus 811 gevallen van ebola met 510 sterfgevallen. De WHO zet een experimenteel vaccin in dat wordt omschreven als “zeer, zeer effectief”.

Delen:

Meer bizar nieuws

Ontevreden klant kapper neemt wraak

Een Chinese man was extreem ontevreden over de wijze waarop een kapper zijn haren had geknipt.  Het resultaat was volgens hem helemaal niet goed. Er…

Delen:

Turnster breekt beide benen op afscheidswedstrijd

Redactie GFC Nieuws — De Amerikaanse turnster Samantha Cerio brak vrijdagavond bij een vloeroefening tijdens regionale kampioenschappen in Baton Rouge beide benen. Het betekende het…

Delen:

Inbraak mislukt: auto te klein voor buit

Redactie GFC Nieuws — De politie van de Amerikaanse stad Dallas (Texas) gaf beveiligingsbeelden vrij van een tamelijk bizarre, mislukte inbraak. Delen:

Delen:
Scroll Up