Congolese vrouwen moeten ebola-vaccin betalen met seks

Redactie GFC Nieuws — Vrouwen in de Democratische Republiek Congo (DRC) die in aanmerking willen komen voor vaccinatie tegen ebola, moeten daarvoor met seks betalen. Vrouwen krijgen er ook steeds meer te maken met geweld en krijgen vaak de schuld van de verspreiding van de ziekte.

De DRC heeft vaak te maken gehad met seksueel geweld en uitbuiting van vrouwen en meisjes, zegt een hulpverlener van het International Rescue Committee (IRC).

Op sociale media verschenen veel berichten dat vrouwen die werken voor organisaties die ebola bestrijden, met hun lichaam moesten betalen voor de baan. Vrouwen die zich wilden laten vaccineren, moesten daar eveneens met seksuele gunsten voor betalen.

Internationale gezondheidsexperts waarschuwen de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat de bestrijding van ebola wordt bemoeilijkt door “een storm van schadelijke factoren,” waaronder politieke instabiliteit, conflicten en migratie.

In de DRC waren er vanaf augustus 811 gevallen van ebola met 510 sterfgevallen. De WHO zet een experimenteel vaccin in dat wordt omschreven als “zeer, zeer effectief”.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

Delen:

Meer bizar nieuws

Ontploft toilet doodt vrouw

GFC NIEUWS- Een vrouw is gestorven nadat een mobiele toilet waarop ze zat vlam vatte en ontplofte. Zie ook een ander interessant bericht door op…

Delen:

Man sterft tijdens taco-eetcompetitie

GFC NIEUWS- Een man uit Californië is om het leven gekomen toen hij meedeed aan een taco-eetwedstrijd in de stad Fresno. Zie ook een ander…

Delen:
Scroll Up