Commissie Grondenrechten maakt kennis met traditionele gezagdragers

Het Managementteam Erkenning Grondenrechten Inheemse en Tribale Volken heeft een kennismakingsbijeenkomst georganiseerd met traditionele gezagdragers.

Deze bijeenkomst in de Congreshal was bedoeld om de verschillende gezagdragers van de Inheemse en Tribale volken in staat te stellen kennis te maken met de leden van de commissies, het managementteam en het secretariaat. Voornoemden zijn allemaal belast zijn met de uitvoering van het stappenplan dat moet leiden tot erkenning van de grondenrechten.

Volgens minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling, die ook aanwezig was bij de bijeenkomst, is het grondenrechtenvraagstuk van de Inheemse en Tribale volken heel belangrijk. “Het geeft niet alleen een stukje rechtszekerheid, maar ook een rechtvaardigheidsgevoel dat de formalisatie plaatsvindt van de woon- en leefgebieden waarop de mensen al eeuwen hebben gewoond”, zegt de bewindsman.

Verder is het ook belangrijk dat het grondenrechtenvraagstuk in orde komt, zodat onder andere investeerders weten waar ze aan toe zijn. Dit maakt het beleid op dit vraagstuk voorspelbaar voor eenieder.

De Commissie Erkenning Grondenrechten Inheemse en Tribale Volken heeft als taak het bewustwordingsproces betreffende het grondenrechtenvraagstuk op gang te brengen.

Verder moet de commissie communiceren met de verschillende doelgroepen die zijn ingesteld om uiteindelijk het begrip in de totale gemeenschap te winnen voor de conceptwet die in september dit jaar moet worden ingediend.

Delen:

Meer nieuws

LVV pakt lozingen in Saramacca aan

Het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig om diverse lozingen in het district Saramacca aan te pakken. Delen:

Delen:

Concept uitleveringsverdrag Suriname en China

Een Surinaamse delegatie onder leiding van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen….

Delen:

Ode aan Pim de la Parra

Pim de la Parra bracht met productiemaatschappij $corpio lef en bravoure in het Nederlandse filmbedrijf en werd miljonair met Blue Movie. Delen:

Delen:

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:

Nieuw-Aurora krijgt extra stembureau

Uit oriëntatie van de verkiezingswerkgroep Legger in het Boven-Suriname gebied, blijkt dat op Nieuw-Aurora er nog één stembureau moet komen. Delen:

Delen:

LVV werkt aan kadervorming binnen veeteelt

Een groep studenten van de Stichting Polytechnic College Suriname (PTC) van de studierichting Animal Production and Health Assistance (APHA) heeft een bezoek gebracht aan Nickerie….

Delen:

Dief gepakt in stadscentrum

Op 20 en 27 mei zijn onder meer gascilinders en een lichtmotor gestolen uit handelszaken op de Centrale – en Vreedzaam Markt aan de Waterkant….

Delen:
Scroll Up