Commewijne krijgt visrokerij volgens internationale normen

De adviesbedrijven Consulting Partners en Ingenieurs -en Architectenbureau INTERDESIGN, en de aannemer Alginco geven bij de wekelijkse bouwvergadering een update over het project ‘Afbouw en Inrichting Model Visrokerij Commewijne’ aan het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

Het project vordert langzaam, maar zeker. Tijdens de bouwvergadering van vrijdag zijn onderwerpen besproken zoals plaatsing van de rookkasten, bekleding van de schoorsteen, riolering en wateraanvoer en -verbruik.

Voor alle drie bovengenoemde partijen is dit project een uitdaging. De voornaamste taak is om het ontwerp van het gebouw te herzien en aan te passen om nieuwe rookkasten te accommoderen. Een andere noodzakelijke aanpassing is het vergroten van de koelcellen. Het gebouw wordt aangepast en zal worden ingericht volgens de internationale standaarden voor visrokerijen.

Voor de levering van de rookkasten en de inrichting van de rokerij is VSD-Food Machinery uit Nederland aangetrokken. VSD is een bekende leverancier van rookkasten die reeds werk heeft verricht in diverse landen in het Caribisch gebied en ook in Suriname.

Aangezien de gerookte visproducten, naast de lokale markt, ook bedoeld is voor de export naar de EU, zal de rokerij ook aan de standaarden van de EU moeten voldoen. Voor dit deel verleent het Viskeuringsinstituut (VKI) de nodige ondersteuning en begeleiding aan dit project.

Naar verwachting zal de rokerij in november 2019 worden opgeleverd.

Delen:

Meer nieuws

PL-chauffeur in hechtenis genomen

De politie van Latour heeft tijdens surveillance de 37-jarige lijnbuschauffeur N.J., die de route Paramaribo – Lelydorp onderhoudt, tot stoppen gesommeerd. Delen:

Delen:

Buza- minister Marokko in Suriname

Nasser Bourita, de minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking van Marokko heeft een officieel bezoek gebracht aan Suriname. Delen:

Delen:

Productie slordige tahoeproducent stopgezet

Bestuursambtenaren van de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst hebben in samenwerking met het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) de productie-activiteiten van een tahoeproducent stopgezet. Delen:

Delen:

LVV pakt lozingen in Saramacca aan

Het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig om diverse lozingen in het district Saramacca aan te pakken. Delen:

Delen:

Concept uitleveringsverdrag Suriname en China

Een Surinaamse delegatie onder leiding van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen….

Delen:

Ode aan Pim de la Parra

Pim de la Parra bracht met productiemaatschappij $corpio lef en bravoure in het Nederlandse filmbedrijf en werd miljonair met Blue Movie. Delen:

Delen:

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:

Nieuw-Aurora krijgt extra stembureau

Uit oriëntatie van de verkiezingswerkgroep Legger in het Boven-Suriname gebied, blijkt dat op Nieuw-Aurora er nog één stembureau moet komen. Delen:

Delen:
Scroll Up