COL wenst zich tot president Bouterse na dreigbrief minister OWT&C

Hugo Blanker, voorzitter van de Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL), zal aan president Desi Bouterse vragen om te interveniëren in het dispuut dat is ontstaan tussen de Algemene Bond van Personeel Milieubeheer (ABPM) en de minister van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C), Patrick Pengel.

Leden aangesloten bij de bond voeren actie en heeft de minister in een brief gedreigd met ‘no work, no pay’. Blanker is niet te spreken hierover.

Hieronder zijn reactie op de brief van de minister:

“Feitelijk zou het verbazingwekkend moeten zijn dat u nu al bestuur en leden van in dit geval de ABPM probeert te intimideren. In tegenstelling tot de verklaringen van onder andere de President van de Republiek wekt u de indruk tekortkomingen van uw ministerie met rancune dreigementen te versluieren.

Nergens in uw recente brieven haalt u immers aan de communicatie blokkade die u in onder andere in deze case heeft meegebracht jegens de medewerkers van Milieubeheer/Openbaar Groen.

De grondslag van kledinggeld voor toekenning van kledinggeld voor de medewerkers van Milieubeheer is geënt op een overeenkomst/afspraak die de ABPM met de werkgever heeft en intussen daarnaast een verworven recht is voor de medewerkers.

Onder andere verwijst u naar het ministerie van Binnenlandse Zaken. Milieubeheer was in elk geval vanaf jaren ‘80 jarenlang als volwaardig toen het gezaghebbend Directoraat ondergebracht werd bij in elk geval Onderwijs, Volksgezondheid, Binnenlandse Zaken. Sedert 2010 is dit directoraat met een “gemitigeerde” naamgeving ondergebracht bij Openbare Werken.

Aanvankelijk leek dit directoraat een extra booth te krijgen. Helaas al gauw evenwel werd de “mitigatie” voortgezet, in tegenstelling tot de inzet van de medewerkers.

Deze bejegening is totaal onterecht en niet verdiend. Hierover moge mede getuigen het functioneren van de medewerkers op hoogtijmomenten, waarvoor zelf lof vanuit de President van de Republiek feitelijk meer regel is.

Hoewel de door u aangewezen functionaris, uw heer Helstone voor ons niet de formele gesprekspartner is en u de directeur van Milieubeheer OG niet voorzien heeft van mandaat om hierover effectief met ons te communiceren, hebben wij ons naar nu blijkt tevergeefs wekenlang op dit niveau beziggehouden over informatie over de procesgang.

Aan de andere kant valt het al direct op de divergentie waarmee u met de roede dreigt jegens de harde medewerkers.

Met in acht neming van al het voorgaande en onze brief van 12-01-2019 hebben reikhalzend uitgekeken naar uw schriftelijke reactie. Immers voor deze dag was ook de deadline vastgesteld in onze brief van 07-01-2019 verstreken, zonder dat wij enige reactie van u hadden ontvangen.

Alles wijst er nadrukkelijk op dat u het bestuur van de ABPM/COL heeft uitgelokt tot het voeren van actie, zodat u uw veronderstelde macht over de arbeiders zou kunnen botvieren.

U bevestigt ongevraagd zelf in uw brief dat u vanaf uw aantrede door uw mensen zou zijn geïnformeerd over een case kleding geld. Overigens laat u na aan te geven dat de ABPMK/COL behoud en verruiming van deze bestaande voorziening al geruime tijd bij u heeft aangekaart.

Intussen kunnen wij u met betrekking tot de strijdmethode aangeven dat het parool is omgebogen tot een afwisselende: nu bijvoorbeeld in sitdown tot 11.00 uur aansluitend op een mobiliteit model op een afgesproken locatie.

Aangaande uw intimiderende brief delen wij u mee dat wij deze zullen voorleggen aan de president van de Republiek Suriname tot wie wij ons verder zullen wenden voor een aanvaardbare afwikkeling”.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Kwestie geldzending naar volgende fase

Al langere tijd ervaart Suriname de nadelige gevolgen van de stopzetting van de reguliere geldzendingen, nadat in april vorig jaar euro 19,5 miljoen door het…

Delen:

Garantiefonds focust op unbankables

In De Nationale Assemblee is er een aanvang gemaakt met de behandeling van de ontwerpwetten “Wet Nationaal Garantiefonds Huisvesting” en “Wet Nationaal Woningbouwfonds”. Delen:

Delen:

Zandgedeelte Zwartbontstraat te Reeberg afgesloten

In opdracht van districtscommissaris Audrey Hankers mogen zandconcessionarissen die vrachttransporten doen over de Zwartbontstraat te Reeberg in het bestuursressort Zuid – Oost Wanica dit vanaf…

Delen:

10% groei aantal deelnemers AVD

Dit jaar is er een 10% groei in het aantal deelnemers aan de Avond Vierdaagse (AVD), hetgeen betekent dat er dit jaar meer dan 5000…

Delen:

Man kapt ex-vrouw

De 37-jarige Dew R. heeft zijn 35-jarige ex-vrouw Arti woensdagmorgen ernstige kapverwondingen toegebracht. Delen:

Delen:

Politie pakt overlastbezorgende sekswerkers aan

De politie van regio Paramaribo heeft zaterdagnacht opgetreden tegen commerciële sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat) en de…

Delen:

Suriname en Ghana intensiveren band

Minister Yldiz Pollack – Beighle heeft in Ghana vier Memoranda of Understanding (MoU’s) met de regering van dit land ondertekend. Delen:

Delen:

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:
Scroll Up