CLO praat met eigenaren verwaarloosde huizen Esperanceweg

Het bestuur van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) zal met eigenaren praten over de aan hen toegewezen woningen aan de Esperanceweg. Het gaat veelal om huizen die niet bewoond zijn en een verwaarloosde indruk maken. De huizen zijn eerder toegewezen aan personen die dringend om een woning verlegen zaten, maar tot nu toe hebben slechts heel weinig personen hun intrek genomen.

In een rondleiding die CLO-voorzitter Ronald Hooghart aan het Nationaal Informatie Instituut (NII) gaf, zegt hij dat zaterdag een vergadering volgt met de bewoners. Daar zal aangegeven worden wat de volgende stap is. De mensen worden opgeroepen spoedig hun intrek te nemen, in de aan hun toegewezen woning. Hooghart overweegt de woningen die onbeheerd blijven in te trekken en aan anderen toe te wijzen.

De Esperanceweg is een zijstraat van de Nieuwweergevondenweg. De CLO heeft in dit gebied een tweede project met 150 woningen opgezet. Het project heeft reeds de beschikking over water.

Hooghart roept de EBS op om het gedeelte van de elektriciteitsvoorziening spoedig in orde te maken. Ook wordt het project binnenkort voorzien van straatnamen. De CLO-topper is president Desiré Bouterse dankbaar voor zijn bijdrage om dit project van de grond te krijgen.

Meer nieuws

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up