GFC LIFESTYLEREDACTIE- Het probleem van chronische geldzorgen blijft velen in Suriname in zijn greep houden, met vernietigende gevolgen voor zowel de fysieke als mentale gezondheid van getroffen individuen en gezinnen.
Een psycholoog uit Amsterdam vertelt aan GFC Lifestyle dat voortdurende financiële stress niet alleen verwoestende effecten heeft op het welzijn en geluk van mensen, maar ook de kwaliteit van hun leven aanzienlijk vermindert.
Volgens de deskundige kan chronische financiële stress leiden tot zowel fysieke als psychologische problemen, waaronder depressie, angst en slaapstoornissen.
Deze vorm van stress kan ook het immuunsysteem ondermijnen en het risico op hart- en vaatziekten verhogen.
Mensen met geldzorgen hebben de neiging om minder gezonde levenskeuzes te maken, zoals een slecht dieet of een gebrek aan lichaamsbeweging, vanwege financiële beperkingen.
Op mentaal vlak, legt de psycholoog uit, kunnen chronische geldzorgen leiden tot een constante staat van angst en zorgen, wat kan resulteren in een afname van de cognitieve functies, aangezien de geest voortdurend bezig is met financiële problemen.
Dit kan op zijn beurt de kwaliteit van leven en het gevoel van levensgeluk sterk beïnvloeden, en kan zelfs leiden tot ernstige psychische problemen zoals depressie en angststoornissen.
De gevolgen van chronische geldzorgen in Suriname zijn dus verreikend en verwoestend. De expert benadrukt dat deze situatie een dringende en serieuze interventie vereist om de negatieve spiraal van financiële stress en gezondheidsproblemen te doorbreken.
Foto ter illustratie.
Jennifer Atmo is de hoofdredacteur bij GFC Nieuws. Ze beschrijft zichzelf als een echte Surinamekenner en heeft een passie voor lifestyle en entertainment-onderwerpen. Buiten haar rol in de media is Atmo tevens de voorzitster van KIVC, een organisatie die zich inzet voor maatschappelijke zaken.
Voor contact: jennifer@gfcnieuws.com