Chinese taxidienst DiDi Chuxing staakt activiteit na dood passagier

De Chinese taxidienst DiDi Chuxing legt een van zijn activiteiten tijdelijk stil na de dood van een passagier. Vanaf zaterdag is een bepaalde carpooldienst van het bedrijf in heel China een week lang niet meer te gebruiken. De beslissing volgt op de dood van een passagier vorige week, meldt persbureau Reuters.

De vrouwelijke passagier is vermoedelijk door toedoen van haar chauffeur om het leven gekomen. Het voorval vond plaats in de stad Zhengzhou. Volgens een verklaring van DiDi Chuxing werd de vrouw vervoerd van een hotel bij het lokale vliegveld naar het centrum van de stad.

Hoe de 21-jarige vrouw precies om het leven is gekomen, is niet duidelijk. DiDi Chuxing heeft een beloning van 1 miljoen yuan uitgeloofd voor de tip die leidt naar een mannelijke chauffeur die als verdachte wordt gezien.

Meer technologienieuws

Beveiligingslek in babycamera’s

De Consumentenbond in Nederland heeft bezitters van babycamera’s van Foscam gewaarschuwd om zo snel mogelijk te updaten. Een beveiligingslek stelt hackers in staat om stiekem…

Politie rolt Nederlandse phishingbende op

De Nederlandse politie heeft een phishingbende opgerold, die vooral geld van Belgische slachtoffers heeft gestolen. In totaal zijn zes Nederlandse verdachten van tussen de twintig…

Scroll Up