Chinese ondernemers uit Nederland bespreken investeringsmogelijkheden met Tsang

Chinese ondernemers uit verschillende branches in Nederland hebben in het kader van de viering van 165 jaar Chinese vestiging maandag een bezoek gebracht aan minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme. De investeringsmogelijkheden die Suriname biedt werden breedvoerig besproken. De delegatie, die verenigd is in de Benelux Tsung Tsin (Hakka) Associatie werd begeleid door Theo Chang, president van deze Associatie.

De Chinese ondernemers hebben tijdens deze meeting, duidelijk laten doorschemeren dat ze geïnteresseerd zijn in visproducten zoals verse vis, verse garnalen, visblaas en zoute vis. Ze willen namelijk in Suriname komen om te investeren in deze producten om die vervolgens te exporteren naar onder andere Nederland en China. Verder waren ook enkelen geïnteresseerd in de houtindustrie, horeca en mogelijke export van tropisch fruit en groente vanuit Suriname.

Minister Tsang, die zeer verheugd was met deze intenties, benadrukte dat er ook gekeken moet worden naar andere mogelijkheden die zullen ontstaan uit de olievondst in Guyana en mogelijk ook in Suriname. Gekeken moet worden naar meer investeringen om zo ook te kunnen voorzien in de behoefte van de regio.

Het onderdirectoraat Handel zal wat voorwerk doen en informatie over standaarden en etikettering opsturen en deze associatie in contact brengen met Surinaamse ondernemers, zodat er verdere samenwerking tot stand kan komen.

Delen:

Meer nieuws

Wegafsluiting vanwege viering van Holi Pagwa

Vanwege de viering van Holi Pagwa op donderdag 21 maart op het Onafhankelijkheidsplein, zullen vanaf 14.00 tot en met 04.00 uur verkeersmaatregelen worden getroffen. Delen:

Delen:

NPS: het goede overwint altijd

De Nationale Partij Suriname (NPS) kan zich terugvinden in de vrede en eenheidsgedachte van Phagwa waarbij er geen onderscheid gemaakt wordt tussen personen wanneer zij…

Delen:

Handboek voor Early Childhood Development

Het ministerie van Volksgezondheid heeft in samenwerking met de United Nations International Children’s Emergency (Unicef) en de Caribbean Development Bank een 2-daagse workshop georganiseerd om…

Delen:

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:
Scroll Up