Chinese ondernemers uit Nederland bespreken investeringsmogelijkheden met Tsang

Chinese ondernemers uit verschillende branches in Nederland hebben in het kader van de viering van 165 jaar Chinese vestiging maandag een bezoek gebracht aan minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme. De investeringsmogelijkheden die Suriname biedt werden breedvoerig besproken. De delegatie, die verenigd is in de Benelux Tsung Tsin (Hakka) Associatie werd begeleid door Theo Chang, president van deze Associatie.

De Chinese ondernemers hebben tijdens deze meeting, duidelijk laten doorschemeren dat ze geïnteresseerd zijn in visproducten zoals verse vis, verse garnalen, visblaas en zoute vis. Ze willen namelijk in Suriname komen om te investeren in deze producten om die vervolgens te exporteren naar onder andere Nederland en China. Verder waren ook enkelen geïnteresseerd in de houtindustrie, horeca en mogelijke export van tropisch fruit en groente vanuit Suriname.

Minister Tsang, die zeer verheugd was met deze intenties, benadrukte dat er ook gekeken moet worden naar andere mogelijkheden die zullen ontstaan uit de olievondst in Guyana en mogelijk ook in Suriname. Gekeken moet worden naar meer investeringen om zo ook te kunnen voorzien in de behoefte van de regio.

Het onderdirectoraat Handel zal wat voorwerk doen en informatie over standaarden en etikettering opsturen en deze associatie in contact brengen met Surinaamse ondernemers, zodat er verdere samenwerking tot stand kan komen.

Meer nieuws

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up