Chinees verhuist mogelijk hoofd naar nieuw lichaam

De Italiaanse professor Sergio Canavero wil virtual reality-technologie gebruiken om patiënten na een hoofdtransplantatie voor te bereiden op het leven met een nieuw lichaam.

Er zijn al enkele gegadigden die graag hun hoofd willen laten overzetten op een ander lichaam. Met dit lichaam zouden mensen die vanaf de nek verlamd zijn, weer kunnen lopen.

HEAVEN: The head anastomosis venture Project outline for the first human head transplantation with spinal linkage (GEMINI)

De meest voor de hand liggende kandidaat voor deze primeur is een Chinese patiënt; de Rus Valery Spiridonov die zich als eerste had aangemeld, komt niet in aanmerking voor een Chinees donorlichaam vanwege biologische en ethische redenen.

Mensen die hun hoofd laten transplanteren lopen een risico op psychologische problemen omdat zij hun totaal nieuwe lichaam moeten leren accepteren.

De professor laat hen daarom maandenlange virtual reality-sessies ondergaan om hen voor te bereiden op de operatie.

Meer wetenschapsnieuws

Laser om aliens te lokken

Wetenschappers hebben bedacht om met een krachtige laserbundel de aandacht van een buitenaardse beschaving te wekken, mocht die ergens in het heelal bestaan. Amerikaanse onderzoekers…

Ozonlaag herstelt zich

De ozonlaag vertoont tekenen van versneld en blijvend herstel. Dat staat in een nieuw rapport waarover The Guardian bericht. Sterker nog: het is niet ondenkbaar…

Stammen we af van aliens?

“Wat als de mensheid niet ontstond uit zuiver aardse organismen, maar ‘besmet’ werd met buitenaards leven door een inslaande meteoriet?” Die vraag stelden drie wetenschappers…

België landt in 2021 op Mars

Een Europees-Russische Marsjeep landt op 19 maart 2021 op de Rode Planeet. Dat meldde het hoofd van het Russische ruimtevaartbureau Roscosmos, Dmitri Rogozin, afgelopen week….

Mannen en vrouwen kunnen even goed kaart lezen

Tussen mannen en vrouwen zitten nauwelijks verschillen wat kaartlezen betreft. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Leiden dat in het wetenschappelijk magazine Eos staat….

Enorme ijsberg losgeraakt van Zuidpool

Een gigantische ijsberg, groter dan Noord-Holland en Zuid-Holland bij elkaar, is losgekomen van de Zuidpool. Het ijs dobbert nu in de Zuidelijke Oceaan en zou…

Scroll Up