Chaos creëren in Suriname om akelige persoonlijke belangen

actie protest

INGEZONDEN– Het begon zo mooi: een groep gepassioneerde personen binnen de samenleving die opstond en zei: tot hier en niet verder, regering wij eisen ombuiging van het beleid, wij willen geen friends & family-beleid, wij willen af van de corruptie en dat er een humaner beleid wordt uitgevoerd.

Zij oogsten bijval bij velen, omdat zogenaamd de politiek erbuiten gehouden zou worden. Grote delen binnen de samenleving hebben het financieel moeilijk en die ondersteunen de acties graag.

Maar slechts enkele dagen na de aankondiging van de dagelijkse protesten bleek al gauw dat de trekkers een heel andere agenda hebben en om die te realiseren, maakt het hen niets uit of het land in brand staat; immers ‘zij wassen hun handen in onschuld’.

Ondanks beweert wordt dat politieke partijen geen podium krijgen, beseft men niet dat onbewust er wel degelijk een podium is gecreëerd voor politici die ze als vehikel gebruiken om hun doelen te bereiken.

Met name de Nationale Democratische Partij onder leiding van Desi Bouterse die het land voor de zoveelste keer in een diep economisch en financieel dal heeft gestort, krijgt nu alle ruimte om middels interviews en acties het volk wederom in de maling te nemen.

Maar het maakt de leiders van Organic niets uit, zolang zij hun doel bereiken.

De ene wilde eerst politieattaché worden en heeft nu ambities voor het presidentschap en de andere ziet zich graag als Gewestelijke Politiecommandant of Politiecommissaris.

De andere hoopt met de huidige ontwikkelingen de doodgeboren politieke partij STREI! Mogelijk weer nieuw leven in te blazen.

Het is normaal om ambities te hebben, maar wil je die bereiken door te denken in termen van chaos?

Verantwoordelijke leiders met het hart op de juiste plek zouden er nimmer aan denken om de politie – die moet zorg dragen voor orde en rust binnen de samenleving – erbij te betrekken. Dan is je missie niets anders dan chaos en dat is crimineel!

Velen hadden de strategie van de groep vanaf het begin door en zijn absoluut niet verrast.

De voorzitter van de Politiebond hield zich zogenaamd rustig, maar vooraf was al duidelijk dat de Politiebond zou ondersteunen om de regering nog meer onder druk te zetten, mochten de acties van de groep niet het gewenste resultaat opleveren. Het schaakspel is echt niet zo ingewikkeld.

Chaos creëren binnen de voetballerij en de Surinaamse Voetbalbond willen overnemen, is één ding, maar chaos creëren in het land vanwege politieke ambities is ‘a different ball game’. Wij hebben te doen met een land, een totaal volk en geen voetbalvereniging of bond!

De vraag is ook of deze personen toegelaten zouden moeten worden tot het bestuur van het land.

Het zou beter zijn om de na te gaan vanwaar de groep, voornamelijk de voorzitter van de Politiebond, de rijkdom vandaan haalt. De samenleving, maar ook de media worden gevraagd om deze personen kritischer te volgen.

Tot nu toe is de gemeenschap te meegaand geweest, te ‘organisch’, terwijl er andere motieven schuilen achter deze acties.

J. Boendhie

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud